Cel mai mare pod solar se află în Londra

in Business 5 February 2014 454 Views

Podul solar Blackfrias se întinde peste râul Tamisa, asigurând o cale de transport pentru mii de navetiști din sudul Londrei. Podul încorporează și o stație de tren electric. Construcția a fost ridicată în cinci ani și este acoperită cu 4.400 de panouri fotovoltaice, care vor contribui la reducerea emisiilor de carbon cu 511 tone pe an.

Trenurile electice sunt deja cele mai “verzi” mijloace de transport, iar alimentarea stației de tren și a clădirilor auxiliare, care se găsesc pe acest pod, cu energia produsă de panourile fotovoltaice, va oferi pasagerilor o expreriență de călătorie cu adevărat sustenabilă”, a declarat David Statham, managing director al First Capital Connect, compania care se ocupă de transportul cu trenul electric.

În afară de faptul că podul asigură energia electrică pentru stația de tren, Blackfriars a devenit  și un simbol al noii Londre, un oraș sustenabil.

Panourile fotovoltaice care pot fi admirate de pe ambele maluri ale Tamisei, îi îndeamnă, atât pe turiști, cât și pe localnici, să se aplece mai mult asupra problemei energieilor regenerabile.

Comentarii

comentarii