Cele mai bune rezoluţii eco-friendly pentru anul 2019

in Schimb─âri Climatice 2 January 2019 1,075 Views

Odat─â cu apari╚Ťia noului an, rezolu╚Ťiile sunt ├«n mintea tuturor pentru c─â anul nou se refer─â la ├«nceputuri noi indiferent dac─â aceasta ├«nseamn─â schimbarea dietei, a face mai mult─â mi┼čcare, a ├«nv─â┼úa o limb─â str─âin─â sau a c─âl─âtori mai mult.

├Än timp ce face┼úi lista de rezolu╚Ťii pentru noul an, asigura╚Ťi-v─â c─â include╚Ťi c├óteva obiective axate pe durabilitate. Iat─â c├óteva rezolu╚Ťii ecologice care pot fi puse ├«n practic─â foarte u┼čor ├«n 2019.

Începeţi să compostaţi mâncare
Compostarea creeaz─â un proces pentru valorificarea maxim─â a produselor alimentare ╚Öi a h├órtiei. Lua╚Ťi ├«n considerare spa╚Ťiul pe care ├«l ave╚Ťi la dispozi╚Ťie pentru a amplasa recipientul. Compostul func╚Ťioneaz─â cel mai bine ├«n plin soare, deoarece ofer─â cele mai bune rezultate la temperaturi ridicate. Va dura mai mult pentru a sparge compostul dac─â recipientul st─â la umbr─â, dar se va rupe ├«n cele din urm─â.

Cupele de compost pot fi achizi╚Ťionate online ┼či vin ├«n toate formele, dimensiunile ╚Öi culorile. Co┼čurile din r─â╚Öini sau din plastic vor dura mai mult, dar sunt f─âcute din produse petroliere, f─âc├óndu-le un inamic al mediului. Cele de lemn sunt mult mai ecologice, de╚Öi, ├«n cele din urm─â, se vor uza. E bine de ┼čtiut c─â pute┼úi composta m├óncare ┼či f─âr─â un recipient special, mai ales dac─â locui┼úi la cas─â pute┼úi s─â crea╚Ťi o gr─âmad─â liber─â ├«n curte.

Indiferent de tipul pe care ├«l alege╚Ťi, asigura╚Ťi-v─â c─â compostul prime╚Öte ap─â ╚Öi c─âldur─â.

Umple╚Ťi-v─â compostul pe tot parcursul anului cu p─âr╚Ťi egale verzi, maro (cum ar fi pungi de h├órtie maro sau crengi mici) ╚Öi resturi alimentare ecologice. Acest lucru reduce nu numai de╚Öeurile alimentare, ci creeaz─â soluri bogate ├«n nutrien╚Ťi pentru a fi folosite ├«n gr─âdina dumneavoastr─â interioar─â sau ├«n aer liber.

Face╚Ťi cump─âr─âturile cu pungi reutilizabile

Pe m─âsur─â ce ora┼če ┼či chiar state ├«ntregi ├«ncep s─â interzica folosirea pungilor de plastic, este momentul perfect pentru a ├«ncepe obiceiul de a v─â aduce proprii saci atunci c├ónd merge┼úi la cump─âr─âturi. Pungile de cump─âr─âturi reutilizabile reprezint─â o modalitate foarte bun─â de a reduce at├ót consumul de plastic, c├ót ╚Öi cel al sacilor de h├órtie. Alege╚Ťi unele ╚Öi p─âstra╚Ťi-le ├«n ma╚Öin─â sau ├«n geant─â. Nu uita╚Ťi s─â le pune┼úi la loc ├«n ma╚Öin─â dup─â ce a╚Ťi adus alimentele ├«n─âuntru, astfel ├«nc├ót s─â le ave╚Ťi data viitoare.

Instala╚Ťi butoaie pentru apa de ploaie

Butoaiele de ploaie sunt u╚Öor de instalat ╚Öi de utilizat. Le g─â┼čiti pe internet sau merge╚Ťi la magazinul local de bricolaj. Acest dispozitiv este instalat ├«n partea inferioar─â a sistemului de jgheaburi ╚Öi redirec╚Ťioneaz─â o parte din ap─â ├«n butoaiele de ploaie din apropiere. Chiar dac─â sta┼úi ├«ntr-o zon─â cu ploaie moderat─â, este u╚Öor s─â acumulezi 50, 100 sau mai multe galoane de ap─â ├«n timpul lunilor umede. Utiliza╚Ťi acea ap─â ├«n timpul verii pentru gr─âdini, peluze sau animale ╚Öi salva╚Ťi, de asemenea, ┼či costul cu factura de ap─â.

Schimba╚Ťi du╚Öul ╚Öi capetele robinetului

Cele mai u╚Öoare rezolu╚Ťii sunt sarcinile pe care le ├«ndeplini╚Ťi o singur─â dat─â ╚Öi acestea ofer─â avantaje permanente. Av├ónd ├«n vedere acest lucru, acorda╚Ťi-v─â timp pentru a instala robinete cu debit sc─âzut ╚Öi capete de du╚Ö. Prin utilizarea aerului pentru a oferi o presiune puternic─â, noile capuri de du┼č restric╚Ťioneaz─â apa. Astfel consuma┼úi mai pu┼úin ┼či salva┼úi bugetul dumneavoastr─â ╚Öi ocroti┼úi mediul ├«nconjur─âtor.

Elimina╚Ťi carnea din diet─â o zi ├«n fiecare s─âpt─âm├ón─â

Studiile au ar─âtat f─âr─â echivoc ┼či nimeni nu poate pune la ├«ndoial─â efectele drastice pe care le provoac─â bovinele ╚Öi alte animale pentru mediul ├«nconjur─âtor. Cre╚Öterea animalelor pentru carne consum─â resurse, at├ót ├«n ÔÇőÔÇőcantitatea de ap─â, c├ót ╚Öi ├«n cea a terenului. Vestea bun─â este c─â, chiar dac─â sunte╚Ťi un carnivor ├«nr─âit, sacrificiile mici pot face o mare diferen╚Ť─â. Elimina╚Ťi carnea din diet─â o zi pe s─âpt─âm├ón─â. S-ar putea s─â v─â sim╚Ťi╚Ťi mai u╚Öor dec├ót crede╚Ťi. Dac─â reu┼čiti acest lucru, cre╚Öte╚Ťi restric┼úia la dou─â zile pe s─âpt─âm├ón─â. Fiecare mas─â f─âr─â carne ├«nseamn─â lucruri bune pentru natur─â.

Evita╚Ťi materialele plastice

Plasticul este r─âu pentru mediul ├«nconjur─âtor la fiecare nivel. Este nevoie de o cantitate imens─â de petrol pentru a-l produce ╚Öi nu se rupe niciodat─â, o problem─â ├«n plus la problemele masive de de╚Öeuri cu care se confrunt─â lumea ├«n prezent. Stabili╚Ťi un obiectiv pentru a evita plasticul c├ót mai mult posibil. Nu este o sarcin─â u╚Öoar─â, deoarece este peste tot, dar ├«ncepe╚Ťi prin a observa ambalajul din achizi╚Ťiile frecvente. Cump─âra╚Ťi la vrac ╚Öi aduce╚Ťi-v─â containerele proprii. Achizi╚Ťiona╚Ťi fructe individuale ├«n locul celor pre-ambalate. Merge┼úi la cump─âr─âturi cu propriile saco┼če la magazin. Cump─âra╚Ťi alimente ├«n borcane din sticl─â ├«n loc de plastic. Lua╚Ťi-v─â propria cea╚Öc─â la cafenea. Lua╚Ťi sticla de ap─â re├«nc─ârcabil─â peste tot. Cere┼úi chelneri╚Ťei s─â nu pun─â paie din plastic ├«n b─âutur─â. Merge┼úi la magazine care folosesc ambalaje ecologice.

Evita╚Ťi moda rapid─â

Moda rapid─â omoar─â planeta. Definit─â de tendin╚Ťele trec─âtoare, ├«mbr─âc─âmintea ieftin─â se bazeaz─â pe consumatori. Dar resursele necesare pentru a produce ╚Öi elimina toate aceste articole de ├«mbr─âc─âminte aduce industriei titlul de poluant mondial num─ârul unu. ├Än loc s─â v─â cump─âra┼úi tone de haine din tendin┼úe, care sunt uitate ├«n c├óteva luni, investi╚Ťi ├«ntr-un dulap cu haine care ├«ncorporeaz─â piese interschimbabile care se potrivesc tuturor nevoilor de fashion.

Cump─âra╚Ťi local ┼či produse de sezon

Deciziile dumneavoastr─â de cump─ârare au mult─â putere. Utiliza╚Ťi-o cu ├«n╚Ťelepciune ╚Öi face╚Ťi o rezolu╚Ťie ├«n acest an pentru a cump─âra local c├ót mai mult posibil. Nu numai c─â acest lucru v─â ofer─â cele mai bune alimente proaspete, dar reduce emisiile de transport. Participa╚Ťi la pia╚Ťa agricultorilor ┼či t├órguri de profil sau merge┼úi mai des la pia┼ú─â. Cump─âra╚Ťi miere, s─âpun ╚Öi bijuterii de la furnizorii locali. G├óndi╚Ťi-v─â la c─âl─âtoria pe care o face fiecare produs ╚Öi selecta╚Ťi-l pe cel cu cel mai scurt timp de c─âl─âtorie.

Micii pa╚Öii ├«n eforturile tale fac o diferen╚Ť─â enorm─â, deci ╚Ťine minte c─â nu trebuie s─â mergi pe zero waste dintr-o dat─â sau s─â renun╚Ťi definitiv la ma╚Öina ├«n locul unei biciclete. De╚Öi este minunat dac─â vre╚Ťi s─â face╚Ťi aceste lucruri, ├«ncepe╚Ťi prin ad─âugarea unor obiective realizabile ╚Öi durabile la rezolu╚Ťiile din 2019 ╚Öi promite╚Ťi s─â le exersa╚Ťi pe tot parcursul anului.

Comentarii

comentarii