Cele mai mari ferme solare din lume – FOTO

in Energie 13 November 2018 750 Views

Energia solar─â fotovoltaic─â este surs─â de energie cu cea mai rapid─â cre┼čtere din lume. ├Än prezent, China, India ╚Öi SUA produc majoritatea energiei solare globale, iar Orientul Mijlociu vine puternic din spate.

Cre╚Öterea este ├«n plin─â expansiune – mai ales ├«n de╚Öerturile din Asia ╚Öi Orientul Mijlociu, unde se construiesc ╚Öi se extind fermele solare imense.

Iată cum arată cele mai mari ferme solare din lume, potrivit publicaţiei digitaltrends.com.

PARCUL SOLAR TENGGER DESERT

Locul: China
Suprafaţă: 43 kilometri pătraţi
Capacitate: 1.547 MW

Cunoscut sub numele de “Marele zid” al puterii solare, Parcul solar Tengger Desert este cea mai mare ferm─â solar─â construit─â p├ón─â ├«n prezent. Localizat─â ├«n de┼čertul Tengger din China, ferma ocup─â doar 3,25% din terenul arid din regiune. Poate nu pare┬ámare, dar de fapt este de peste 10 ori mai mare dec├ót Parcul Central din New York ╚Öi este capabil s─â produc─â 1,5 Gigawa╚Ťi de putere, capacitatea sa┬árivaliz├ónd cu cea a celor mai multe centrale nucleare. Cu mult spa╚Ťiu de extindere, se a╚Öteapt─â ca Tengger s─â fie un produc─âtor de energie solar─â de top pentru anii urm─âtori.

PARCUL SOLAR BHADALA

Locul: India
Suprafaţă: 40 kilometri pătraţi
Capacitate: 1.365 MW

Parcul Solar Bhadla produce ├«n prezent 1.365 MW, dar capacitatea sa se va schimba. Parcul se extinde rapid ╚Öi are planuri de a produce ├«nc─â 880 de megawa╚Ťi p├ón─â ├«n martie 2019. Odat─â ce ajunge la capacitate maxim─â anul viitor, Bhadla va revendica titlul de cea mai mare instala╚Ťie solar─â din lume ╚Öi va ajuta India s─â se apropie de obiectivul s─âu de a ob╚Ťine 17% din energia sa de la energia solar─â.

PARCUL SOLAR LONGYANGXIA DAM

Locul: Platoul tibetan, China
Suprafaţă: 27 kilometri pătraţi
Capacitate: 850 MW

Parcul solar Longyangxia Dam a fost finalizat ├«n 2015 ╚Öi este integrat cu barajul hidroelectric Longyangxia de 1.280 MW. ├Ämpreun─â, cele dou─â surse de alimentare se completeaz─â reciproc. Energia solar─â ajut─â la conservarea consumului de ap─â de c─âtre baraj, ├«n timp ce barajul hidroelectric echilibreaz─â produc╚Ťia de energie variabil─â din celulele solare.

SOLARUL VILLANUEVA

Locul: Coahuila, Mexic
Suprafaţă: 24 kilometri pătraţi
Capacitate: 828 MW

Sta╚Ťia de energie solar─â Villanueva a crescut constant odat─â cu punerea ├«n func╚Ťiune a parcului Villanueva 1 de 427 MW ╚Öi a parcului Villanueva 3 de 327 MW la ├«nceputul anului 2018. Enel Green Power Mexic, care supravegheaz─â uzinele de energie, continu─â s─â adauge capacitatea ├«n buc─â╚Ťi mici. Obiectivul este s─â ajung─â la 1.700 GWh pe an, odat─â ce instala╚Ťia va fi pe deplin opera╚Ťional─â. Aceast─â facilitate face parte din angajamentul Mexicului de a furniza 35% din energia electric─â din surse curate p├ón─â ├«n 2024.

STAŢIA DE ENERGIE SOLARĂ KAMUTHI

Locul: Tamil Nadu, India
Suprafaţă: 10 kilometri pătraţi
Capacitate: 648 MW

Sta╚Ťia electric─â Kamuthi Solar este a ╚Öasea cea mai mare ferm─â solar─â din lume. Construit─â ├«n doar opt luni, centrala a fost conectat─â online ├«n septembrie 2016. Cele 2,5 milioane de panouri solare din instala╚Ťie produc suficient─â energie pentru 750.000 de persoane. Instala╚Ťia este cur─â╚Ťat─â zilnic de o flot─â de robo╚Ťi care sunt ├«nc─ârca╚Ťi de panourile solare pe care le deservesc.

FERMA SOLARĂ SOLAR STAR

Locul: Rosamond, California
Suprafaţă: 13 kilometri pătraţi
Capacitate: 580 MW

Una dintre cele mai vechi fabrici, construc╚Ťia sa a ├«nceput ├«n 2013 ╚Öi a fost finalizat─â ├«n 2015. Facilitatea include 1,7 milioane de panouri solare care pot furniza electricitate pentru aproximativ 255.000 de case. Solar Star vine din California, stat care ocup─â pozi┼úia de lider ├«n SUA ├«n ceea ce prive┼čte produc┼úia de energia solar─â, cu┬áaproape 23GW ╚Öi reprezint─â aproape 17% din energia electric─â din California.

PARCUL SOLAR MOHAMMED BIN RASHID AL MAKTOUM

Locul: Seih Al-Dahal, Emiratele Arabe Unite
Suprafaţă: 77 kilometri pătraţi
Capacitate: 5.000 MW

Parcul Solar Mohammed bin Rashid Al Maktoum se afl─â ├«nc─â ├«n construc┼úie, dar are planuri mari pentru viitor. Parcul solar a planificat ├«mbun─ât─â╚Ťiri care vor genera 1.000 MW p├ón─â ├«n 2020 ╚Öi 5.000 MW p├ón─â ├«n 2030. Nu numai c─â va fi cel mai mare parc solar din lume, dar va avea ╚Öi cel mai mare turn de energie solar─â din lume. Turnul de 260 de metri face parte din faza patru de dezvoltare ╚Öi va contribui la produc╚Ťia total─â a instala╚Ťiei de 700MW. Momentan au fost finalizate primele dou─â faze ale proiectului.

Comentarii

comentarii