Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Centrele Meteorologice Regionale, responsabile cu prognoza traseelor si dispersiei norului radioactiv de la centrala Fukushima

Organizatia Meteorologica Mondiala a activat, la solicitarea Agenției Internationale de Energie Atomica, Centrele Meteorologice Regionale Specializate, informeaza Mediafax. Acestea vor face prognoze ale traseelor si dispersiei norului radioactiv emis de Centrala Nucleară Fukushima.

"Analizand prognozele zilnice efectuate de Centrele Meteorologice Regionale Specializate, precum si masuratorile efectuate in tarile Europei de Vest, Administratia Nationala de Meteorologie considera ca masele de aer care vin din Japonia si traverseaza Europa (Romania), nu contin concentratii semnificative de poluanti radioactivi si in consecinta nu reprezinta un pericol pentru mediu si populatie", informeaza site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie.

Potrivit acesteia, masuratorile efectuate pana in prezent, arata ca valorile concentratiei de ozon total sunt obisnuite pentru aceasta perioada a anului, pentru latitudinile medii ale Europei.

Totodata, prognozele realizate de institutiile europene specializate releva ca in perioada urmatoare concentratiile de ozon din Romania vor ramane apropiate de valorile normale pentru aceasta perioada a anului.

Agentia japoneza pentru Siguranta Nucleara a ridicat, marti, la nivelul maxim accidentul nuclear de la centrala Fukushima, de 7 pe scara evenimentelor nucleare si radiologice (INES), plasandu-l la acelasi nivel de gravitate cu cel de la Cernobil, relatează AFP.

Agenția a precizat insa ca nivelul emisiilor radioactive inregistrat de la inceputul accidentului nuclear de la Fukushima este de 10% din cel masurat in 1986, dupa catastrofa nucleara de la centrala situata in Ucraina.

La randul sau, Agentia Internationala pentru Energie Atomica, citata de AFP, a precizat ca situatia de la centrala nucleara Fukushima este "complet diferita" de cea de la Cernobil, din urma cu 25 de ani, desi se afla la acelasi nivel pe scara evenimentelor nucleare si radiologice (INES).

La solicitarea Agenției Internationale de Energie Atomica, incepand de marti, Organizatia Meteorologica Mondiala (OMM) a activat Centrele Meteorologice Regionale Specializate.

Sursa foto: blog.alexanderhiggins.com

Bogdant Tupilat

Cititi si:

Centrala nucleara Fukushima este noul Cernobil? Alerta nucleara a fost ridicata la nivelul 7, ca in cazul centralei din Ucraina

Zona de evacuare din jurul centralei nucleare Fukushima, extinsa de Guvernul japonez

Muncitorii de la Fukushima capteaza apa puternic radioactiva din instalatiile de la Fukushima

TEPCO a dat publicitatii o noua inregistrare cu momentul in care tsunami-ul a lovit centrala de la Fukushima

spot_img

Ultimele știri