Centrul Cicloteque de inchiriat biciclete intra in vacanta de iarna

in Legislatie 8 December 2008 111 Views

Centrul de inchiriat biciclete, Cicloteque, se inchide pana in luna aprilie a anului viitor din cauza conditiilor meteo nefavorabile mersului pe bicicleta in aceasta perioada a anului, anunta Asociatia MaiMultVerde si UniCredit Tiriac Bank.

Deschis in august 2008 ca o solutie de transport ecologic nonprofit pentru bucuresteni, Cicloteque a pus la dispozitia doritorilor un parc velo de 100 de biciclete, accesoriile necesare utilizarii acestora (antifurt, casca de protectie, manusi, genunchiere etc.) si rasteluri pentru parcarea bicicletelor in centrul orasului, in principalele centre universitare.

De la lansarea sa, Cicloteque a reusit sa atraga un numar de circa 2.000 de utilizatori, dintre care 200 de abonati (144 de abonamente anuale si 56 pe 6 luni) si 1.800 de asa numitii utilizatori "de agrement" (cei care inchiriaza biciclete pentru cateva ore).

In perioada 1 august – 1 decembrie 2008, Cicloteque a avut cheltuieli de 56.115 RON si incasari de 24.853 RON, acoperindu-si din veniturile proprii doar 50% din costurile de functionare. Restul cheltuielilor de intretinere au fost acoperite de finantarea acordata de UniCredit Tiriac Bank.

Pe viitor, partenerii implicati in proiect doresc sa extinda serviciul Cicloteque prin deschiderea a cel putin inca unui punct de inchiriere in Bucuresti si prin marirea parcului velo.

Lansarea Cicloteque

Cicloteque s-a deschis la 1 august 2008 printr-un mars al bicicletelor de toate felurile prin centrul capitalei: de langa Ateneul Roman spre Facultatea de Drept, unde se afla sediul Cicloteque. La lansare, printre cei peste 100 de biciclisti, sustinatori ai proiectului, s-au numarat si Primarul General Sorin Oprescu, europarlamentarul Daciana Sarbu, Lucian Mandruta si Florin Grozea (HI-Q).

Comentarii

comentarii