Centrul de bike-sharing I’Velo din Iași s-a redeschis azi

in Business, Recomandate 30 March 2015 418 Views

Asociația Green Revolution și Raiffeisen Bank au anunțat astăzi deschiderea centrului de bike-sharing I’Velo în Iași. Noua “adresă” a centrului de închiriere este Bulevardul Independenței, zona Fundației și pune la dispoziția ieșenilor 40 de biciclete.

11091142_849928828375643_7192400391331786048_n

“Ne bucurăm să vedem că bicicleta redevine treptat un mijloc alternativ de transport în București, dar și în țară și ne dorim ca prin proiectele noastre – I’Velo, studentObike, Biciclete cu cravată – să cultivăm dezvoltarea comunității bicicliștilor și să sărbătorim împreună aceste reușite. Împreună cu Green Revolution ne dorim să schimbăm cultura transportului în România și să dezvoltăm infrastructura pentru promovarea transportului alternativ. În acest fel speram să avem angajați și clienți mai sănătoși și să respirăm un aer mai curat”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank România.

Bicicletele I’Velo vor putea fi închiriate, atât contra cost, cât și gratuit șapte zile din șapte, în intervalul 11.00 – 19.00, de luni până vineri (ultima închiriere la ora 18 :00) și 10.00 – 19.00 sâmbătă și duminică (ultima închiriere la ora 18.00).  Tinerii sub 16 ani și pensionarii au posibilitatea de a închiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv, al talonului de pensie. Tarifele de închiriere sunt: 4 lei pentru 1 oră și 15 lei pentru 24 de ore.

“Pentru al șaselea an consecutiv, invităm ieșenii să aleagă bicicleta ca mijloc principal de transport, dar și ca modalitate distractivă de a face mișcare. Sigur, printre principalele noastre preocupări rămân siguranță utilizatorilor și nevoia de infrastructură pentru biciclete. De aceea, ne bazăm pe susținerea autorităților publice, care trebuie să prioritizeze mersul pe biciclete și să rearanjeze întregul spațiu urban disponibil, ca să putem avea un oraș prietenos cu bicicliștii”, a declarat Raluca Fiser, președintele Asociației Green Revolution.

I’Velo a depășit pragul de 5.000 de închirieri

După prima săptămână de la deschidere, centrele de închirieri I’Velo din București și Constanța au atras peste 5.000 de utilizatori. Cel mai căutat centru a fost cel din Piața Charles de Gaulle, care închiriat 2.350 de biciclete, urmat de cel din Parcul Tineretului (1.687 de închirieri) și de la Arcul de Triumf (677 de închirieri). În prima săptămână de funcționare, centrul I’Velo din Constanța a atras 446 de utilizatori.

I’Velo a reușit să scoată peste 1.000.000 de români la pedalat

În sezonul 2015, centrele I‘Velo vor putea fi găsite în București – parcul Herăstrău – Piața Charles de Gaulle, Arcul de Triumf și Parcul Tineretului – intrarea de la Gheorghe Şincai, dar și în țară, în orașele: Iași – Bulevardul Independenței, zona Fundației, Brașov – Piața Sfatului, Constanța – Gravity Park, Sibiu – Cazarma 90, la Alba Iulia – Piața Unirii și Oradea, în Parcul 1 Decembrie.

De asemenea, proiectul I’Velo oferă în continuare, posibilitatea de a rezervă online biciclete, accesând site-ul www.ivelo.ro.

I’Velo este cel mai important proiect de bike-sharing din România și are ca misiune introducerea graduală a bicicletei în peisajul vieții urbane, atât pentru recreere, cât și ca mijloc de transport alternativ, sănătos, cu impact minim asupra mediului.

În cei 5 ani de funcționare, programul I’Velo a reușit să scoată peste 1.000.000 de români la pedalat și a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă cu aproximativ 1.500 de tone.

Programul I’Velo, inițiat de Raiffeisen Bank și Green Revolution, se desfășoară cu sprijinul primăriilor din București, Brașov, Sibiu, Iași, Constantă, Alba Iulia, Oradea, precum și al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București.

Citește și:

Peste 1.000 de studenți au ales bicicletele studentObike într-o săptămână

Centrele de bike-sharing pentru studenți s-au deschis azi în București

Peste 23.000 de utilizatori ai bicicletelor studentObike în 2014

Peste 2.000 de oameni au închiriat bicicletele I’Velo în primul weekend după deschidere

„Șuetă pe bicicletă” a deschis sezonul I’Velo în București. O mie de închirieri în prima zi

Comentarii

comentarii