Cercetători americani au reuşit înmulţirea în laborator a unei specii de corali din Atlantic

in Biodiversitate, EcoINOVATIE 28 August 2019 170 Views

O echipă de cercetători din Statele Unite a reuşit, pentru prima dată, să înmulţească în laborator o specie de coral din Atlantic, un pas încurajator în cursa de salvare a “Marii Bariere de Corali din Florida”.

Experimentul a fost realizat de oamenii de ştiinţă de la Acvariul din Florida şi a vizat o specie de corali în pericol de dispariţie din marea barieră de corali din largul Floridei. 

“Prin această realizare incredibilă este pentru prima dată când reuşim înmulţirea coralului atlantic în laborator, experiment pe care îl desfăşurăm de un an în sere”, a explicat pentru AFP Amber Whittle, responsabil pe probleme de conservare în cadrul Acvariului. 

Procedura a fost deja realizată cu succes pentru coralii din Pacific, la Muzeul Horniman din Londra, a precizat aceasta. 

Coralii sunt animale nevertebrate marine care secretă un schelet calcaros. Acumularea acestor învelişuri formează recife de corali. 

Înmulţirea coralilor a fost posibilă prin recrearea mediului natural în care trăiesc: ora la care răsare şi apune soarele, fazele lunii, temperatura şi calitatea apei. 

Coralii din Florida sunt în pericol de dispariţie din cauza încălzirii globale şi a unei boli apărute în apă, în 2014. 

Cercetătorii speră ca în viitor, cu ajutorul tehnicilor dezvoltate în acvariu, să fie posibilă repopularea recifelor de corali.

Comentarii

comentarii