Cerealele care sunt deja folosite pentru bere, transformate în batoane

in Eat Smart 7 December 2018 77 Views

Doi studen╚Ťi pasiona╚Ťi de berea artizanal─â produc batoane din cerealele folosite deja pentru fabricarea b─âuturii lor preferate. Cu ciocolat─â sau alune, batoanele dau un alt scop cerealelor care altfel ar fi ajuns la groapa de gunoi.

ReGrained - cerealele care sunt folosite pentru bere, transformate în batoane

Dan Kurzrock ╚Öi Jordan Schwartz au ├«nceput s─â fac─â bere ├«n garajul lui Dan ├«n 2010, pe c├ónd erau la facultate. Uimi╚Ťi de cantitatea de cereale pe care o aruncau, ├«n jur de 7 ÔÇô 9 kilograme pentru fiecare lot nou de bere, b─âie╚Ťii s-au g├óndit c─â trebuie s─â existe o modalitate mai bun─â de a utiliza acele resturi.

Au aflat c─â unii produc─âtori de bere artizanal─â fac p├óine din cerealele r─âmase, a╚Öa c─â au urmat ╚Öi ei re╚Ťeta ╚Öi au ├«nceput s─â-╚Öi v├ónd─â produsul. Vindeau cam 20 de p├óini pe s─âpt─âm├ón─â colegilor din campus, suficient c├ót s─â fac─â profit din hobby-ul lor.

ÔÇ×Am descoperit c─â oamenii erau fascina╚Ťi de poveste, nu doar pentru c─â p├óinea era proasp─ât f─âcut─â, ci ╚Öi pentru c─â ingredientul principal era un de╚Öeu generat de b─âutura preferat─â a tuturorÔÇŁ, a explicat Dan pentru Forbes.

ReGrained, cerealele care sunt folosite pentru bere, transformate în batoane

Apoi, dup─â trei ani de test─âri, au lansat pe pia╚Ť─â dou─â tipuri de batoane, care au la baz─â cerealele folosite pentru bere: Honey Almond IPA ╚Öi Chocolate Coffee Stout. Potrivit Business Insider, batoanele IPA (care nu con╚Ťin deloc alcool, ├«n ciuda numelui) sunt dulci ╚Öi pu╚Ťin picante, cu un gust subtil de scor╚Ťi╚Öoar─â, iar Stout ÔÇô un gust puternic de ciocolat─â, cu o arom─â de afum─âtur─â la final.

Compania Regrained, ├«nfiin╚Ťat─â de cei doi ├«n 2013, prime╚Öte gratuit cereale de la trei fabrici de bere. B─âie╚Ťii le deshidrateaz─â, adaug─â peste ele in ╚Öi quinoa, apoi ├«ncorporeaz─â miere sau sirop f─âcut din orez brun sau tapioca.

Ambalajele în care sunt vândute batoanele Regrained sunt compostabile.

fabricadetuica.ro

Ce rămâne după ce se face berea

ReGrained - cerealele care sunt folosite pentru bere, transformate în batoane

Berea con╚Ťine patru ingrediente de baz─â: ap─â, drojdie, hamei ╚Öi cereale. Cerealele sunt scufundate ├«n ap─â cald─â, iar atunci c├ónd lichidul este scurs, drojdia transform─â zah─ârul din cereale ├«n alcool. Dup─â ce procesul se ├«ncheie, ├«n urm─â r─âm├ón cereale care con╚Ťin proteine, fibre ╚Öi mul╚Ťi al╚Ťi micronutrien╚Ťi.

Însă, pentru 19 litri de bere sunt generate 13,5 kilograme de resturi de cereale. 22,7 miliarde de litri de bere sunt produși anual în Statele Unite, generând astfel 16,3 miliarde de kilograme de cereale care sunt irosite în fiecare an.

Unele fabrici de bere plătesc fermierii să ia resturile și să le folosească pentru compost sau ca fertilizatori. Însă în ultimii ani, fabricile s-au mutat în orașe, pentru a fi mai aproape de consumatori, ceea ce face mai dificilă colectarea cerealelor folosite de către fermieri, a explicat Kurzrock pentru Business Insider. Astfel, cerealele ajung deseori la groapa de gunoi.

ÔÇ×Scopul nostru este s─â ajut─âm fabricile de bere din zonele urbane s─â fac─â mai mult cu ceea ce producÔÇŁ, a spus Kurzrock. ÔÇ×Luam ceea ce, de fapt, este de╚Öeu, ╚Öi ├«l transform─âm ├«n ceva deliciosÔÇŁ.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii