„Școala plină de energie”, un proiect prin care copiii învăţă cum să fie responsabili față de natură

Grupul CEZ în România și Asociația Povestașii lansează o nouă ediție a proiectului „Școala plină de energie”. Timp de 6 luni, peste 150 de copii vor participa la 10 ateliere interactive și vor descoperi ce înseamnă respectul față de mediul înconjurător.

Imagine de: klimkin -Pixabay

Cei 150 de copii vor avea ocazia să înveţe cum să aibă un comportament responsabil față de natură și de resursele de energie şi provin din școlile din Curtea de Argeș, Slatina și Craiova.

„E important să învățăm să ne împrietenim cu natura, să o respectăm și să o protejăm, de la vârste cât mai fragede. Iar școala este un mediu esențial în promovarea acestor valori. Avem încredere că generațiile de azi și de mâine vor rămâne preocupate de resursele viitorului.”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România.

În cadrul atelierelor, participanții vor învăța ce înseamnă eficiența energetică, cum își pot dezvolta un comportament responsabil în privința resurselor naturale, care sunt efectele schimbărilor climatice și care sunt beneficiile energiei verzi. Baza teoretică a fost pregătită cu sprijinul echipei Povestașii, în colaborare cu un voluntar al Grupului CEZ în România.

Copiii vor avea ocazia să-și antreneze imaginația și abilitățile în cadrul unei activități practice: un atelier de meșteșugit caleidoscoape din hârtie reciclată susținut de Veronica Soare. Activitățile vor fi coordonate de Maria Coman – jurnalist de televiziune, care va fi însoțită de Dr. Simona Carniciu – Medic Specialist diabet și boli de nutriție, care va aborda subiecte legate de risipa alimentară.

„A fi conștienți de importanța reciclării și a reducerii risipei de orice fel nu e un moft, e o necesitate, iar educația copiilor e principala pârghie pe care o avem acum, care să funcționeze pe termen lung, educație făcută prin programe în școală și prin ceea ce văd acasă”, a afirmat Veronica Soare – KaleidoLove.com.

Desfășurarea fiecărui atelier se va face cu respectarea tuturor normelor de siguranță impuse de contextul actual.
Primele activități vor avea loc la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina, cu 2 ateliere pentru 38 de copii.

„Eu cred că unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să îl învețe copiii noștri este responsabilitatea. Față de ei înșiși, față de cei din jur și, în nu în ultimul rând, față de mediu. Vedem cu ochii noștri cât rău putem să facem planetei, chiar cred că e timpul să învățăm să facem și bine”, a declarat Maria Coman, coordonator „Școala plină de energie”.

Grupul CEZ deţine în România şi cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, în zona Dobrogea, la Fântânele, Cogealac şi Grădina. Parcul Eolian a însemnat o investiţie de 1,1 miliarde euro şi contine 240 de turbine eoliene cu o putere totală instalată de 600 MW. Întreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusă în funcţiune la sfărşitul anului 2012.

Povestașii este o asociație non-guvernamentală, nonprofit, cu principalul obiectiv de a derula proiecte educative alternative pentru copii și tineri. Asociația a luat ființă sub înaltul patronaj al academicianului Dinu C. Giurescu. De mai bine de 5 ani derulează activități educaționale în peste 120 de scoli și licee din România și alte 10 țări.

Citeşte şi:

Oamenii vor o viață mult mai sănătoasă și mai sustenabilă, dar nu știu de unde să înceapă – studiu Ikea
ABCdar Verde, un proiect dedicat responsabilității față de mediu
spot_img

Ultimele știri