Chanel va renunța la blană și piele de animale exotice

in EcoLIFESTYLE 10 December 2018 130 Views

Casa de modă Chanel a anunțat că nu va mai folosi blănuri și piele de animale exotice, cum ar fi cea de crocodil, șopârlă și șarpe, în colecțiile sale viitoare.

O purtătoare de cuvânt a companiei Chanel a declarat pentru CNN că motivul este unul practic, fiind tot mai dificil să obțină produse animale în mod etic.

„La Chanel, evaluăm constant lanțurile noastre de aprovizionare pentru a ne asigura că îndeplinesc așteptările noastre privind integritatea și trasabilitatea. În acest context, din experiența noastră, este tot mai dificil să ne aprovizionăm cu piei exotice care se potrivesc cu standardele noastre etice.”

Ea a adăugat că măsura se va aplica și în cazul blănurilor, decizia reprezentând „o oportunitate de a crea o nouă generație de produse de lux”.

Decizia a fost aplaudată de PETA, care în ultimele decenii a pus presiune pe marile case de modă pentru a renunța la produse animale.

Blănuri adevărate vândute drept blănuri false. Marea Britanie ia în considerare interzicerea tuturor blănurilor

Chanel a declart că muncește la dezvoltarea unor noi materiale sustenabile care vor avea un impact redus asupra mediului. Conform PETA, alternativele textile la blană și piele au devenit aproape imposibil de distins de blănurile și pieile adevărate.

Gucci a anunțat o măsură similară anul trecut, renunțând la blănuri. De asemenea, alte case mari de modă, cum ar fi Armani, Calvin Klein, Ralph Lauren, Burberry și Vivienne Westwood, au anunțat că vor renunța la materialele animale.

Comentarii

comentarii