CHEP lansează inițiativa Zero Waste World în Europa

in Business, Companii, Poluare, Transport 19 November 2019 105 Views

CHEP, lider global în soluții pentru lanțul logistic, cu afaceri inclusiv în România, a lansat inițiativa “Zero Waste World” în Europa la două evenimente importante din Londra și Madrid.

Programul, care a fost lansat inițial în America de Nord în luna aprilie, este o colaborare profesională care reuneşte retaileri și producători lideri de piaţă, pentru a crea lanțuri logistice mai inteligente și mai sustenabile.

Inițiativa pune accent pe eliminarea deșeurilor și a rutelor fără încărcătură, precum și pe stoparea ineficiențelor din lanțul logistic.

CHEP își extinde inițiativa pentru a forma coaliții între mai multe companii și deschide evenimente de inovare în care experții în lanțuri logistice se pot întâlni virtual și fizic pentru a împărtăși idei și exemple despre cea mai bună metodă de abordare a celor trei provocări principale ale programului Zero Waste World.

La evenimentul IGD Supply Chain Summit 2019 au participat companiiprecum Morrisons, ASDA, Nestlé și Uber Freight. Printre purtătorii de cuvânt ai evenimentului Sustainable Brands Madrid s-au numărat Jim Adams, Deputy Chief Technologist NASA și Marc Buckley, Avocat al Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ONU.

„Dimensiunea rețelei CHEP ș vizibilitatea pe care o avem în supply chain ne-au pus într-o poziție unică, ce ne facilitează colaborarea cu companiile în scopul obținerii de economii de timp, bani și resurse, ceea ce creează, în același timp, plus valoare pentru societate”, a declarat Paul Nathan, Senior Director Zero Waste World Europe. „Lucrăm în parteneriat cu lideri FMCG la nivel global, folosind expertiza noastră în circularitate pentru a extinde modelul CHEP de utilizare în comun și reutilizare a echipamentelor de transport.”

Inițiativa Zero Waste World pune accentul pe trei domenii principale:

  • Eliminarea deșeurilor fizice de la ambalajele de unică folosință ale produselor nevandabile
  • Eliminarea rutelor fără încărcătură prin intermediul inițiativelor colaborative, de la optimizarea încărcăturilor la soluții de transport în colaborare
  • Stoparea ineficiențelor, de la vizibilitatea asupra lanțului logistic și analiză avansată la optimizarea și automatizarea proceselor

În Europa, soluțiile CHEP de Colaborare în Transport au ajutat deja peste 200 de companii, economisind 6,6 milioane de km de rute parcurse fără încărcătură, 6.500 tone de emisii CO2 și 8,7 milioane de euro.

„Obiectivul nostru este acela de a încheia un parteneriat cu lideri de piață, companii dedicate să creeze un lanț logistic fără deșeuri, prin intermediul soluțiilor de transport în colaborare, concepute special pentru industrie,” a declarat Matt Quinn, CHEP Vice President, Europa de Nord la evenimentul IGD Supply Chain Summit din Londra.

CHEP își extinde inițiativa pentru a forma coaliții între mai multe companii și deschide evenimente de inovare în care experții în lanțuri logistice se pot întâlni virtual și fizic pentru a împărtăși idei și exemple despre cea mai bună metodă de abordare a celor trei provocări principale ale programului Zero Waste World.

CHEP se adresează, în primul rând, industriilor pentru bunuri de larg consum cu flux comercial ridicat (de exemplu, alimente uscate, produse de băcănie, de sănătate și îngrijire personală), produse proaspete, produse lichide, de vânzare cu amănuntul și de prelucrare generală.

CHEP dispune de peste 330 de milioane de paleți, lădițe și containere prin intermediul unei rețele de peste 750 de centre de service cu peste 500.000 zone de contact cu clienți pentru mărci internaționale, precum Procter & Gamble, Sysco și Nestlé.

CHEP aparține grupului Brambles și operează în aproximativ 60 de țări, inclusiv România, cel mai înalt nivel de operare aflându-se în America de Nord și Europa Occidentală.

Comentarii

comentarii