Chevron a cauzat o scurgere de peste 19.000 de barili de țiței și apă în California

in Poluare 18 July 2019 40 Views

Autoritățile californiene au cerut companiei Chevron să oprească scurgerile care au dus la contaminarea unei albii uscate de râu cu aproximativ 19.050 de barili de țiței și apă.

©California Deptartment of Fish and Wildlife’s Office of Spill Prevention and Response

Ordinea vine din partea noului director al Diviziei de Petrol, Gaze Naturale și Resurse Geotermale (DOGGR), Jason Marshall. Compania de combustibili fosili este acuzată că nu a luat suficiente măsuri pentru a opri scurgerile care au început pe 10 mai.

„Infrastructura de petrol și gaze naturale nu va fi niciodată lipsită de scurgeri sau de poluare. Înfruntăm o criză de sănătate publică tot mai mare și urgență climatică cauzate de dezvoltarea necontrolată a infrastructurii de petrol și gaze naturale.”, a declarat Annie Leonard, directoare executivă Greenpeace SUA.

Scurgerea este cea mai mare din istoria recentă a Californiei, dar este mai puțin devastatoare decât alte incidente recente deoarece nu a avut loc lângă un curs de apă și nu a avut un impact la fel de mare asupra vieții sălbatice.

Compania a estimat că apa reprezenta aproximativ 70% din scurgeri. Autoritățile au estimat că 5714 barili s-au scurs în regiunea din comitatul Kern.

Prima scurgere a avut loc pe 10 mai, s-a oprit, apoi a început iar pe 8 și 23 iunie.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii