Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Chimicalele de la dus

Daca folositi in mod regulat produse cosmetice si de igiena corporala va expuneti, de fiecare data, substantelor chimice. In medie, o persoana foloseste, in fiecare zi, noua produse diferite, care contin in total peste 126 de substante chimice. Aproximativ 90% dintre aceste substante nu au fost niciodata evaluate complet si nu au garantia sigurantei, sustine "The Ecologist".

Derma nu poate apara organismul de efectul acestor chimicale. Aceste substante, luate individual sau combinat, pot penetra bariera normala de protectie a pielii si pot fi absorbite de organism, generand boli precum cancer, malformatii ale fatului la nastere sau afectand chiar sistemul nervos central.

O solutie pentru ecologizarea produselor de curatare ar fi ca producatorii sa nu mai foloseasca ingrediente petrochimice, parfumuri si coloranti sintetici, insa un pas important este folosirea substantelor organice. Toate ingredientele ar trebui sa poarte o denumire internationala sau europeana standard, iar eticheta sa contina toate aceste informatii, care ar fi mai usor de inteles pentru consumator.

Gelurile de dus, sampoanele, spumantele ori sampoanele pentru copii sunt produse spumoase folosite in baie, care se bazeaza pe actiunea complexa si moderna a detergentilor de a curata mizeria.

"Detergentii si sapunurile contin substante chimice cu actiune surfactanta, care pot deteriora suprafata epidermei. Prin actiunea repetata asupra pielii se altereaza functia de bariera a suprafetei cutanate si pot aparea boli ale pielii, iritatii si suprainfectii bacteriene", explica Gilia Oprea, medic dermatolog la clinica Medicover.

Detergentii anionici sunt cei mai comuni detergenti utilizati in produsele cosmetice si in cele de ingrijire corporala. Acestia sunt folositi de producatori pentru ca actioneaza rapid si eficient indiferent de duritatea apei, de asemenea, fac suficienta spuma, iar clatirea este usoara. Totusi, detergentii anionici pot contine anumite substante dure. Produse derivate din acestia sunt folosite si in industrie pentru degresarea motoarelor.

spot_img

Ultimele știri