China a aprobat un plan de reducere a poluarii

in Stiri 27 September 2007 82 Views

China va incuraja investitiile in proiecte care presupun controlul poluarii, in scopul de a-si atinge scopurile in ce priveste protectia mediului, potrivit unui plan de actiune aprobat ieri, anunta Reuters/Planet Ark.

Consiliul de Stat a aprobat o strategie pe cinci ani care cuprinde o reforma a sectorului industrial in scopul conservarii resurselor naturale si o grabire a companiilor sa se alinieze la standardele de mediu pentru a reduce gradul de daunare apei, tarmurilor sau aerului.

"Trebuie sa stabilim un mecanism prin care prin care sa incurajam guvernul, intreprinderile si fortele non-guvernamentale sa investeasca in proiecte care combat poluarea", se arata in anuntul care a deschis jurnalele de stiri radio si tv de ieri.

De asemenea, prin planul aprobat se doreste si o rezolvare a problemei birocratiei care a permis multor poluatori sa ignore regulile.

Strategia cuprinde masuri specifice de atingere a obiectivelor propuse anterior, de reducere a consumului de energie pe unitate economica cu 20%, iar in cazul marilor poluatori cu 10% pana in 2010.

Foto: treehugger.com

Comentarii

comentarii