China are nevoie de aproape 440 de miliarde de dolari pentru a ecologiza zonele rurale

in Autoritati, Biodiversitate, Deseuri 27 June 2019 38 Views

China va avea nevoie de 3.000 de miliarde de yuani (440 de miliarde de dolari) ├«n urm─âtorii trei ani, pentru a ├«mbun─ât─â┼úi condi┼úiile sanitate la sate ┼či pentru a cur─â╚Ťa mediul rural foarte poluat, potrivit publica┼úiei PeopleÔÇÖs Daily, care citeaz─â oficiali guvernamentali.

Fondurile vor fi necesare pentru a respecta standerdele statului de construc┼úie a unor grupuri sanitare curate, tratarea de┼čeurilor casnice ┼či construirea de centrale de tratare a apelor reziduale la sate, a anun┼úat jurnalul Partidului Comunist, care l-a citat pe An Xiaoning, un oficial al Ministerului pentru Afaceri Agricole ┼či Rurale.

Statul chinez a alocat ├«n acest an ╚Öapte miliarde de yuani pentru promovarea unei ÔÇŁrevolu┼úii a toaletelorÔÇŁ ├«n mediul rural ┼či trei miliarde de yuani pentru ├«mbun─ât─â┼úirea mediului de via┼ú─â pentru s─âtenii din vestul ┼či centrul Chinei, a spus An.

ÔÇŁR─âzboiul ├«mpotriva polu─âriiÔÇŁ se afl─â ├«n cel de-al ┼časelea an, iar p├ón─â acum s-a concentrat pe ├«mbun─ât─â┼úirea calit─â┼úii aerului ├«n ora┼čele industrializate de pe coasta de est.

P├ón─â ├«n prezent s-au f─âcut prea pu┼úine eforturi pentru ├«mbun─ât─â┼úirea condi┼úiilor de mediu din regiunile rurale, unde suprafe┼úe┬á mari de terenuri ┼či de ap─â au fost contaminate de lipsa infrastructurii de tratare a reziduurilor, utilizarea excesiv─â a┬á fertilizatorilor ┼či a pesticidelor ┼či de construc┼úia de fabrici industriale care nu respect─â standardele.

Ministerul Agriculturii s-a angajat anul trecut s─â ia m─âsuri pentru combaterea polu─ârii ├«n mediul rural, promi┼ú├ónd s─â ├«mbun─ât─â┼úeasc─â infrastructura satelor ┼či s─â combat─â obiceiurile proaste ale locuitorilor rurali. Cu toate acestea, ministerul a recunoscut c─â exit─â ├«nc─â un deficit mare de finan┼úare.

China ├«ncear─â ┼či readucerea ├«n  circuitul agricol a unor terenuri, pentru a cre┼čte produc┼úia, ├«n timp ce procesul de urbanizare continu─â. Beijingul ia m─âsuri pentru ca p├ón─â la sf├ór┼čitul anului 2020 aproximativ 90% din terenurile agricole contaminate s─â poat─â fi din nou cultivate.

viewscnt


Comentarii

comentarii