Autorităţile din China au confiscat o cantitate record de 7,5 de tone de fildeş

in Autoritati, Biodiversitate, Impact 20 April 2019 49 Views

Autorităţile din China au confiscat 7,48 tone de fildeş (aproximativ 2.700 de colți) în luna martie, cea mai mare captură de acest gen din ultimii ani. 20 de suspecți se află în custodia poliției.

Captura a avut loc în timpul unei operaţiuni împotriva unei grupări criminale organizate “specializate în contrabanda cu fildeş” care acţiona la nivel internaţional, a declarat luni autoritatea vamală din China.

“Avem o politică de” toleranță zero “atunci când vine vorba de contrabanda cu colți de fildeș, precum și cu alte produse din speciile pe cale de dispariție. Am lucrat din greu să desființăm activitățile ilegale și eforturile noastre s-au dovedit eficiente”, a spus Hu Wei, viceministrul al Administrației Generale a Vămilor.

China a interzis vânzările de fildeş în 2017 însă în același timp este cel mai mare importator şi utilizator de colţi de elefant din lume.

Cererea de fildeş din partea ţărilor asiatice, precum China şi Vietnam, unde este folosit pentru fabricarea de bijuterii şi ornamente, a condus la o creştere a braconajului în Africa.

China demolează baraje hidroelectrice pentru a proteja salamandrele gigantice în pericol de dispariţie

Din ianuarie, China a derulat 53 de acțiuni în urma cărora a confiscat 8,48 tone de fildeş şi produse din fildeş şi peste 500 de tone de specii pe cale de dispariţie, a spus administraţia vamală.

În ultimele luni, autorităţile din Hong Kong, Singapore şi Vietnam au efectuat raiduri importante care au condus la confiscarea unor cantităţi mari de fildeş, colţi de rinocer şi solzi de pangolin. 

Organizaţiile pentru protecţia mediului le-au cerut autorităţilor din aceste ţări ca pe lângă confiscarea acestor produse de origine animală să urmărească penal reţelele criminale care fac trafic cu acest gen de produse.

Comentarii

comentarii