China. Ferme de gândaci de bucătărie, pentru a elimina resturile alimentare

in Eat Smart 19 December 2018 260 Views

Deoarece gropile de gunoi nu mai fac față cantităților mari de resturi alimentare care sosesc în fiecare zi,  chinezii au găsit o soluție ingenioasă. Au înființat fermele de gândaci de bucătărie și hrănesc insectele cu aceste deșeuri. După șase luni, gândacii sunt vânduți ca hrană pentru animale sau ca ingredient pentru anumite medicamente.

Deoarece gropile de gunoi nu mai fac față cantităților mari de resturi alimentare care sosesc în fiecare zi,  chinezii au găsit o soluție ingenioasă. Au înființat fermele de gândaci de bucătărie și hrănesc insectele cu aceste deșeuri. După șase luni, gândacii sunt vânduți ca hrană pentru animale sau ca ingredient pentru anumite medicamente.

Orașele în dezvoltare ale Chinei generează mai multe deșeuri alimentare decât pot suporta gropile de gunoi. Așa că unii antreprenori au venit cu ideea de a înființa ferme în care să crească gândaci de bucătărie, pe care să îi hrănească cu aceste resturi.

Într-o astfel de fermă din Jinan, capitala provinciei Shandong, un miliard de gândaci sunt hrăniți în fiecare zi cu 50 de tone de resturi alimentare – echivalentul greutății a șapte elefanți adulți, potrivit Reuters. Deșeurile ajung la primele ore ale dimineții și sunt distribuite în cuștile gândacilor prin niște conducte.

Proprietarul Shandong Qiaobin, Liu Yusheng, plănuiește să mai deschidă anul viitor încă trei astfel de ferme și să proceseze astfel o treime din resturile alimentare produse de cei șapte milioane de locuitori din Jinan.

extractdeplante.ro

Pentru că, la nivel național, este interzisă folosirea deșeurilor alimentare pentru hrănirea porcilor, din cauza pestei porcine africane, acest tip de afacere a început să înflorească. În plus, gândacii sunt o sursă bună de proteine pentru porci și alte animale.

„E ca și cum ai transforma deșeul în resursă”, a spus un reprezentant al Shandong Qiaobin.

Într-un oraș din Sichuan, un fost agent de telefonie mobilă a investit echivalentul a 146.300 de dolari în 3,4 milioane de gândaci, pe care îi vinde apoi fermelor de porci sau de pește sau către companiile de medicamente, ca ingredient medicinal.

„Esența de gândac de bucătărie este bună pentru a trata ulcerul peptic și oral, a plăgilor pielii și a cancerului la stomac”, a spus Wen Jianguo, managerului unei alte ferme, Gooddoctor.

Aici, după șase luni, gândacii sunt fierți la abur, spălați și uscați, apoi trimiși la o fabrică de extracție a nutrienților.

Întrebat de către Reuters despre posibilitatea evadării gândacilor, Wen Jianguo a spus că ar fi o scenă dintr-un film horror, dar că și-a luat măsuri de precauție: „În jurul fabricii avem un șanț plin de apă și pești. Dacă scapă, vor fi mâncați de pești”.

În Asia, aceste insecte sunt consumate prăjite.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii