Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

China inchide centrale energetice pe carbune cu o capacitate de 13 milioane KW

China va inchide in 2008 mai multe centrale energetice pe carbune pentru economisirea energiei si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, informeaza World Business Council for Sustainable Development.

Tinta este sa se elimine centrale cu capacitate totala de 13 milioane KW sau 30% din tinta de 10 milioane KW stabilita in 2007, conform Comisiei pentru Dezvoltarea Nationala si Reforma (NDRC).

Anul trecut, China a inchis 553 de mici generatoare termale de energie cu o capacitate totala de 14,38 milioane KW, cu 44% mai mult decat tinta stabilita.

Consiliul Statal a propus o tinta de eliminare a centralelor cu o capacitate totala de 50 milioane KW de energie termala intre 2006 si 2010.

Zhang Xiaoqiang, vice ministru al NRDC, a precizat ca penele de curent din ultimul timp din anumite regiuni nu sunt "in niciun fel legate de inchiderea micilor centrale pe baza de carbune". El a mai spus ca generatoare foarte eficiente si ecologice, cu o capacitate totala de 100 milioane KW, au substituit reducerile cauzate de inchiderile de anul trecut.

El a mai aratat ca penele au fost cauzate de combinatia intre cererea ridicata si vremea nefavorabila, dar si de o criza de carbune.

Generatoare termale mari, fiecare cu capacitatea de 50.000 KW, vor inlocui generatoarele pe carbune si vor salva 18,8 milioane tone de carbune si vor reduce emisiile de gaze cu efect de sera cu 290.000 tone de dioxid de sulf si 37,6 milioane de tone de CO2 in fiecare an, potrivit Comisiei.

Initiativa demonstreaza angajamentul Chinei pentru dezvoltare durabila si eforturile pentru combaterea schimbarilor climatice, ca tara responsabila, a spus vice ministrul.

Comisia de Stat pentru Reglementarea Electricitatii (SERC) a aratat ca rezervele de carbune au ajuns la putin peste 21 milioane de tone, mai putin de jumatate din necesar. Aproape 90 de centrale, care produc mai mult de 10% din necesarul national, au rezerve de carbune pentru mai putin de trei zile.

spot_img

Ultimele știri