China va interzice comercializarea mașinilor pe benzină și motorină

in Business, Poluare 11 September 2017 473 Views

China pl─ânuie╚Öte s─â interzic─â comercializarea ma╚Öinilor alimentate de combustibili fosili. Produc─âtorii de ma╚Öini vor fi astfel for╚Ťa╚Ťi accelereze tranzi╚Ťia c─âtre pia╚Ťa ma╚Öinilor electrice. Pia╚Ťa auto din China va deveni prima┬á╚Öi cea mai mare,┬ácare face o asemenea trecere, informeaz─â Bloomberg. ┬á

china

foto: wikimedia commons

Xin Guobin, viceministrul chinez pentru industrie ╚Öi tehnologie, a spus c─â guvernul lucreaz─â, ├«mpreun─â cu celelalte autorit─â╚Ťi cu rol de reglementare, la un calendar prin care s─â pun─â cap─ât produc╚Ťiei ╚Öi v├ónz─ârii de ma╚Öini ce au motor cu combustie intern─â. Ceea ce, potrivit oficialului chinez, va avea un impact profund asupra mediului ╚Öi asupra dezvolt─ârii industriei auto din China.

Potrivit agen╚Ťiei de ╚Ötiri Xinhua, citat─â de The Guardian, aceast─â politic─â va fi implementat─â ÔÇ×├«n viitorul apropiatÔÇŁ.

ÔÇ×├Äntreprinderile ar trebui s─â depun─â eforturi pentru a ├«mbun─ât─â╚Ťi nivelul de economisire al energiei pentru autovehiculele conven╚Ťionale ╚Öi s─â dezvolte noi vehicule electrice, ├«n conformitate cu cerin╚Ťele de evaluareÔÇŁ, a mai spus oficialul chinez.

Decizia Chinei, a doua economie a lumii, care a promis s─â reduc─â emisiile de carbon p├ón─â ├«n 2030, vine dup─â anun╚Ťuri similare f─âcute de Fran╚Ťa ╚Öi Marea Britanie ÔÇô toate ├«n ├«ncercarea de a reduce efectele polu─ârii. Guvernele ambelor ╚Ť─âri au anun╚Ťat c─â, p├ón─â ├«n 2040, comercializarea ma╚Öinilor noi pe benzin─â ╚Öi motorin─â va fi interzis─â.

Doar anul trecut, pe pia╚Ťa auto din China, au fost v├óndute 28.03 milioane de autovehicule, potrivit Techcrunch. Cifra reprezint─â o cre╚Ötere a cererii cu 13.7% fa╚Ť─â de v├ónz─ârile din 2015. China a implementat deja o serie de politici care s─â aduc─â beneficii pentru produc─âtorii auto. Scopul fiind acela de dezvolta ╚Öi vinde modele noi de ma╚Öini electrice. Una dintre m─âsuri a fost cea prin care produc─âtorilor auto din afara Chinei le este permis─â realizarea unor parteneriate publice-private cu produc─âtori auto locali.

Citește și: Din 2019, modele noi de mașini Volvo vor fi doar electrice și hibride

Comentarii

comentarii