China vrea să planteze 6.6 milioane de hectare de păduri în 2018

in Biodiversitate, Poluare 12 January 2018 395 Views

Guvernul chinez a anun╚Ťat recent c─â va ├«mp─âduri pe parcursul anului ├«n curs teritorii echivalente cu suprafa╚Ťa Irlandei. Este vorba despre 6.6 milioane de hectare. M─âsura face parte dintr-un plan mai amplu, care cuprinde angajamentul ╚Ť─ârii de a-╚Öi m─âri suprafa╚Ťa ├«mp─âdurit─â de la 21.7% la 23%, ├«n perioada 2016-2020.

plantare copaci p─âduri

Foto: gov.cn

Autorit─â╚Ťile din Hebei, provincia extrem de poluat─â care ├«nconjoar─â capitala, ar urma s─â planteze copaci pe o suprafa╚Ť─â de 483.000 de hectare. Obiectivul acestora este de a ajunge la o rat─â de ├«mp─âdurire de 35% p├ón─â ├«n 2020. Vor mai fi planta╚Ťi copaci ╚Öi ├«n regiunea Qinghai din Podi╚Öul Tibet, dar ├«n De╚Öertul Hunshandake.

Zhang Jianlong, ╚Öeful Administra╚Ťiei P─âdurilor, a precizat c─â, ├«n ultimii cinci ani, au fost plantate 33.8 milioane de hectare de p─âdure, cu o investi╚Ťie de 83 de miliarde de dolari. Astfel, suprafa╚Ťa ├«mp─âdurit─â a Chinei a ajuns la 208 milioane de hectare. Reprezentantul guvernului solicit─â ajutorul societ─â╚Ťii civile pentru a duce la bun sf├ór╚Öit ac╚Ťiunile planificate pentru 2018:

ÔÇ×Companiile, organiza╚Ťiile ╚Öi cei specializa╚Ťi ├«n lucr─âri de ├«nverzire sunt bineveni╚Ťi s─â se al─âture campaniei masive de ├«nverzire a ╚Ť─ârii.ÔÇŁ

Dilema autorit─â╚Ťilor chineze: p─âduri vs. teren arabil

Statul chinez trebuie s─â asigure hrana pentru aproape 20% din popula╚Ťia total─â a lumii, baz├óndu-se pe doar 7% din terenurile arabile de pe glob.┬á Prin urmare, a existat ├«ntotdeauna tenta╚Ťia de a sacrifica mediul ├«nconjur─âtor, pentru a produce suficient─â m├óncare.

Cu toate acestea, guvernul a instituit un program care ├«mpiedic─â dezvoltarea l├óng─â r├óuri, p─âduri ╚Öi parcuri na╚Ťionale. Deocamdat─â, 15 provincii au propus planuri de implementare, iar alte 16 urmeaz─â s─â o fac─â. Oricum, nu se cunoa╚Öte ├«nc─â impactul pe care strategia de ├«mp─âdurire ├«l va avea asupra terenurilor agricole.

Comentarii

comentarii