China va pedepsi autoritățile regionale care nu îndeplinesc obiectivele de curățare a aerului

in Autoritati, Poluare 7 February 2019 64 Views

Ministrul chinez al Mediului a anunțat că autoritățile regionale care nu reușesc să-și îndeplinească îndatoririle față de lupta împotriva poluării în această iarnă vor avea de suferit consecințele. Mai mult, nu vor fi acceptate scuze precum vremea nefavorabilă sau problemele economice.

China poluare

China se află în al cincilea an de război față de poluarea aerului pentru a încerca să repare ceea ce 40 de ani de creștere economică au stricat la mediul înconjurător. Anul trecut, țara a reușit să reducă cu 9,3% procentele de PM2,5 în 338 de orașe.

Totuși, în zona de nord Beijing-Tianjin-Hebei, concentrația acestor particule a crescut cu 73 de micrograme pe metru cub în ultimele trei luni ale lui 2018, mai mult decât dublul limitei de 35 de micrograme pe care au impus-o autoritățile, potrivit Reuters.

Provincia Henan, de exemplu, zona în care se află cele mai puțin performante orașe, din acest punct de vedere, a dat vina pe „condițiile meteo nefavorabile”. Situația a creat îngrijorări la Ministerul Mediului și a dat naștere unor ipoteze potrivit cărora guvernele locale închid ochii în fața poluatorilor.

rangali.ro

Ca urmare, ministerul a transmis avertizări tuturor autorităților locale care nu își vor îndeplini obiectivele de curățare a aerului.

„Sub nicio formă oficialii nu vor scăpa de pedepse dacă invocă condițiile meteo ca scuză”, a declarat Liu Bingjang, șefa departamentului răspunzător de calitatea aerului, de la Ministerul chinez al Mediului. „De asemenea, nici situația economică nu poate fi folosită ca scuză”.

„Pentru cei care eșuează să îndeplinească obiectivele, îi vom trage la răspundere în mod public, iar guvernele locale vor fi nevoite să propună pedepse detaliate”, a mai spus aceasta.

Oficialii ministerului au declarat că vremea, care a reprezentat aproximativ o treime din cauzele îmbunătățirea calității aerului în 2018, a fost deja luată în considerare în evaluările performanței oficialilor locali.

China folosește de mult timp metoda de numire și tragere la răspundere în mod public a guvernelor locale, forțând primarii să își ceară scuze, pentru a se asigura că poluarea este combătută.

„Trebuie să câștigăm războiul împotriva poluării, indiferent ce se întâmplă”, a mai spus Liu. „Nu există nicio scurtătură și nu ne vom retrage”.

Comentarii

comentarii