Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

China retrage solzii de pangolin de pe lista ingredientelor folosite în medicina tradiţională

China a retras solzii de pangolin de pe o listă oficială de ingrediente aprobate pentru a fi folosite în medicina tradiţională, un „pas critic” către salvarea celui mai traficat mamifer din lume și aflat pe cale de dispariţie, potrivit CNN.

Solzii de pangolini au fost excluşi de către oficiali de pe lista oficială a Farmacopeei Chinezeşti de anul acesta, împreună cu alte substanţe, printre care unele pastile pe bază de fecale de liliac.

Unii oameni de ştiinţă susţin că pangolinul a fost gazda intermediară pentru noul coronavirus, descoperit pentru prima dată în oraşul Wuhan, din centrul Chinei, în luna decembrie.

Pangolinii sunt cele mai traficate animale din lume, iar solzii lor sunt utilizaţi frecvent ca ingredient în medicina tradiţională chineză, deşi valoarea lor terapeutică nu este dovedită ştiinţific.

„Aceste acțiuni ale Chinei vor avea un impact real, acești pași sunt critici, și trebuiau să fie făcuți dacă dorim o conservare reală pentru aceste animale”, a declarat David Olson, director în cadrul WWF Hong Kong. „Cea mai mare parte a cererii de pangolin provine din medicina și consumul tradițional chinezesc. Asta determină acest comerț ilegal pe scară largă.”

Comerțul cu pangolini a avut un impact devastator asupra populațiilor din Asia. Potrivit Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii, populațiile de pangolin din China au scăzut cu peste 90% din 1960.

Pangolinii sunt insectivore acoperite de solzi, cam de dimensiunea unei pisici de casă. Numai anul trecut, autoritățile au confiscat peste 130 de tone de produse aferente pangolinului, o cifră estimată a reprezenta până la 400.000 de animale, potrivit grupului de conservare WildAid.

Există opt specii de pangolin care se găsesc în Asia și Africa. Până în prezent, trei specii sunt listate ca fiind pe cale de dispariție critică de Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii, respectiv pangolinul chinezesc, pangolinul filipinez și pangolinul Sunda, care se găsește în sud-estul Asiei. Restul de cinci specii, inclusiv pangolinul indian, sunt listate ca fiind vulnerabile sau pe cale de dispariție.

Deși solzii de pangolin sunt formați din keratină – același material găsit în unghiile umane și în cornul rinocerului, iar medicina tradițională chineză promovează credința că îmbunătățesc circulația sângelui și reduc inflamațiile.

Autoritatea forestieră din China a conferit cel mai ridicat nivel de protecţie pangolinilor din cauza riscului lor de dispariţie, o veste întâmpinată cu bucurie de activiştii pentru drepturile animalelor.

spot_img

Ultimele știri