Chitaristul formaţiei Queen vrea încă un concert Live Aid pentru a ajuta la combaterea încălzirii climatice

in Cine?/Ce?, Evenimente, Poluare, Schimbări Climatice 31 August 2019 98 Views

Chitaristul formaţiei Queen, Brian May, spune că speră să fie organizat un alt concert de anvergură, precum „Live Aid” din 1985, pentru a combate schimbările climatice.

Foto: Guitar Player

Trupa de rock clasic a fost o parte importantă a concertului iconic, care i-a inclus și pe U2, Phil Collins, Madonna, Elton John, David Bowie, Mick Jagger și mulți alții. Primul concert global adevărat și spectacolele conexe de la Wembley Stadium și de la stadionul JFK din Philadelphia a avut o audiență TV estimată la 1,5 miliarde de oameni. Scopul show-ului a fost strângerea de fonduri pentru combaterea foametei din Etiopia.

“Probabil ar fi nevoie ca tânăra generație să ia taurul de coarne”, a spus May pentru The Daily Mirror. “Am ajuta în orice fel putem, dar cred că de acest lucru ar fi nevoie.”

Totuși, May a admis că din cauza suprasaturației concertelor și festivalurilor de muzică din zilele noastre, s-ar putea să nu fie la fel de ușor ca atunci.

Spectacolul din 1985 a fost văzut în mai mult de 150 de țări și a strâns aproximativ 245 milioane de dolari. Deși nu a fost primul concert cu strângere de fonduri, a fost primul de această mărime și impact.

Rolul formației Queen în Live Aid a fost evidențiat recent în filmul câștigător la Oscar „Bohemian Rhapsody”, bazat pe viața vocalistului, Freddie Mercury.

Comentarii

comentarii