Cinci gospodării din comuna Izvoarele Sucevei, iluminate cu sisteme fotovoltaice

in EcoLIFESTYLE, Energie 18 April 201788 Views

Cinci gospodării din localitatea Izvoarele Sucevei, situată la granița cu Ucraina, vor primi sisteme fotovoltaice pentru a-și asigura necesarul de energie electrică.

sisteme fotovoltaice

Sistemele fotovoltaice vor fi instalate în perioada 19 – 23 aprilie de către voluntari ai Asociației Free Miorița și Mercedes-Benz Financial Services, în cadrul campaniei ”Lumină pentru România”.

Biciclistul care a dus panouri solare în gospodării fără electricitate din România vrea să lumineze toată țara

Împreună vom face lumină la 5 gospodării în care trăiesc 30 de oameni, din care 13 copii. Va fi din nou o acțiune grea, cu acces dificil la casele situate la o altitudine de peste 1.000 metri. Vom transporta pe drumuri de munte, cu mașini de off-road și faetoane, peste 400 de kilograme de echipamente și materiale. Vom instala 5 sisteme fotovoltaice care le vor da oamenilor lumină și energie pentru telefon și televizor”, declară Iulian Angheluță, coordonatorul campaniei Lumină pentru România.

100.000 de locuințe nu sunt racordate la rețeaua de electricitate

Până acum, Free Miorița a iluminat 4 școli, 78 de familii și 2 biserici din 14 județe ale României.

În cadrul proiectului, demarat în 2015, Mercedes-Benz Financial Services sprijină atât financiar, cât și activ instalarea echipamentelor necesare producerii de curent electric și lumină, pentru un număr de 12 case și 30 persoane, crescând calitatea vieții unor familii, ai căror copii, în ciuda condițiilor rupte parcă din alt secol, învață și merg la școală zilnic”, a spus Alin Pietrăreanu, Sales & Marketing Manager al Mercedes-Benz Financial Services România.

Fostul ministru al Energiei, Victor Gricogescu, declara în luna octombrie 2016 că în România sunt aproximativ 100.000 de locuințe neracordate la rețeaua de energie electrică.

Comentarii

comentarii