Cine este ultramaratonistul care înconjoară masivul Mont Blanc pentru noul centru HOSPICE

in EcoLIFESTYLE 20 August 2018 47 Views

Fundația HOSPICE Casa Speranței va deschide oficial, pe 21 septembrie, noul centru socio-medical de la Adunații Copăceni, centru dedicat exclusiv copiilor care suferă de boli cu prognostic de viață limitat. Claudiu Belețoiu este primul ultramaratonist român care participă la una dintre cele mai dificile concursuri de alergare montană din lume, Ultra Trail du Mont Blanc, cu scopul de a susține strângerea de fonduri pentru noul centru HOSPICE.

Sursă foto: Andrei Zafiu

Alături de alți 11 alergători români, el va lua startul pe 31 august la proba de 171 de km de alergare montană din cadrul UTMB, Ultra Trail du Mont Blanc, unul dintre cele mai dificile concursuri internaționale de trail running, prin care alergătorii înconjoară întregul masiv Mont Blanc, parcurgând un traseu cu 10.300 de m diferență de nivel. În acest parcurs, concurenții traversează 3 țări: Franța, Italia și Elveția. Pentru un turist normal, acest traseu poate fi parcurs în 6-7 zile, însă competitorii de la UTMB îl aleargă în 20 – 46 de ore.

După renovarea conacului Florescu – o clădire de patrimoniu, avem în continuare nevoie de fonduri pentru dotare, echipare, mobilare, anagajarea și instruirea personalului și susținerea serviciilor de zi cu zi. Pentru acest lucru avem nevoie de susținerea comunității, de aceea ne bucurăm când oamenii ne cunosc și ajung să ne susțină”, a declarat Mirela Nemțanu, CEO HOSPICE.

În București și împrejurimile Capitalei trăiesc peste 5.000 de copii cu un astfel de diagnostic. Peste 8.000 de părinţi sunt implicaţi în îngrijirea acestor copii bolnavi, dar nu beneficiază de o susținere adecvată, medicală, socială sau psihologică. De asemenea, peste 10.000 de copii care se confruntă cu decesul unui membru al familiei au nevoie de suport.

Claudiu Belețoiu și-a început cariera de alergător amator la 22 de ani, în Octombrie 2013. În 2017 a alergat 4 curse de peste 100 de kilometri, înregistrând un număr de peste 3.000 de kilometri în atrenamente. Anul 2018 deja i-a adus deja în palmares o cursă importantă: Transgrancanaria 360 și alergarea unei distanței de 269 de kilometri, o provocare individuală desfășurată în regim de auto-gestionare și auto-orientare (nicio porțiune de traseu nefiind marcată). Pentru următorii 3 ani își propune o cursă de peste 300 de kilometri (Tor des Géants sau AVP501), un ultramaraton în jungla amazoniană (Jungle Marathon), iar în termen de 5 ani își dorește să ajungă să alerge 1.000 de kilometri dintr-o singură etapă (nu în sistem multi-stage).

Claudiu a ales să își promoveze campania cu ajutorul platformei de fundraising online Galantom.

HOSPICE are nevoie în continuare de susținerea tuturor donatorilor, cauză în care și Claudiu a considerat să se implice, dedicându-i toate antrenamentele de pregătire și participarea sa din acest an la UTMB. Aceia care doresc să afle mai multe detalii despre centrul de la Adunații Copăceni, pot consulta site-ul dedicat: http://copaceni.hospice.ro/.

Comentarii

comentarii