Cine este ultramaratonistul care înconjoară masivul Mont Blanc pentru noul centru HOSPICE

in EcoLIFESTYLE 20 August 2018 27 Views

Funda╚Ťia HOSPICE Casa Speran╚Ťei va deschide oficial, pe 21 septembrie, noul centru socio-medical de la Aduna╚Ťii Cop─âceni, centru dedicat exclusiv copiilor care sufer─â de boli cu prognostic de via╚Ť─â limitat.┬áClaudiu Bele╚Ťoiu este primul ultramaratonist rom├ón care particip─â la una dintre cele mai dificile concursuri de alergare montan─â din lume, Ultra Trail du Mont Blanc, cu scopul de a sus╚Ťine str├óngerea de fonduri pentru noul centru HOSPICE.

Surs─â foto: Andrei Zafiu

Al─âturi de al╚Ťi 11 alerg─âtori rom├óni, el va lua startul pe 31 august la proba de 171 de km de alergare montan─â din cadrul UTMB, Ultra Trail du Mont Blanc, unul dintre cele mai dificile concursuri interna╚Ťionale de trail running, prin care alerg─âtorii ├«nconjoar─â ├«ntregul masiv Mont Blanc, parcurg├ónd un traseu cu 10.300 de m diferen╚Ť─â de nivel. ├Än acest parcurs, concuren╚Ťii traverseaz─â 3 ╚Ť─âri: Fran╚Ťa, Italia ╚Öi Elve╚Ťia. Pentru un turist normal, acest traseu poate fi parcurs ├«n 6-7 zile, ├«ns─â competitorii de la UTMB ├«l alearg─â ├«n 20 ÔÇô 46 de ore.

Dup─â renovarea conacului Florescu ÔÇô o cl─âdire de patrimoniu, avem ├«n continuare nevoie de fonduri pentru dotare, echipare, mobilare, anagajarea ╚Öi instruirea personalului ╚Öi sus╚Ťinerea serviciilor de zi cu zi. Pentru acest lucru avem nevoie de sus╚Ťinerea comunit─â╚Ťii, de aceea ne bucur─âm c├ónd oamenii ne cunosc ╚Öi ajung s─â ne sus╚Ťin─âÔÇŁ, a declarat Mirela Nem╚Ťanu, CEO HOSPICE.

├Än Bucure╚Öti ╚Öi ├«mprejurimile Capitalei tr─âiesc peste 5.000 de copii cu un astfel de diagnostic. Peste 8.000 de p─ârin┼úi sunt implica┼úi ├«n ├«ngrijirea acestor copii bolnavi, dar nu beneficiaz─â de o sus╚Ťinere adecvat─â, medical─â, social─â sau psihologic─â. De asemenea, peste 10.000 de copii care se confrunt─â cu decesul unui membru al familiei au nevoie de suport.

Claudiu┬áBele╚Ťoiu ╚Öi-a ├«nceput cariera de alerg─âtor amator la 22 de ani, ├«n Octombrie 2013. ├Än 2017 a alergat 4 curse de peste 100 de kilometri, ├«nregistr├ónd un num─âr de peste 3.000 de kilometri ├«n atrenamente. Anul 2018 deja i-a adus deja ├«n palmares o curs─â important─â: Transgrancanaria 360 ╚Öi alergarea unei distan╚Ťei de 269 de kilometri, o provocare individual─â desf─â╚Öurat─â ├«n regim de auto-gestionare ╚Öi auto-orientare (nicio por╚Ťiune de traseu nefiind marcat─â). Pentru urm─âtorii 3 ani ├«╚Öi propune o curs─â de peste 300 de kilometri (Tor des G├ęants sau AVP501), un ultramaraton ├«n jungla amazonian─â (Jungle Marathon), iar ├«n termen de 5 ani ├«╚Öi dore╚Öte s─â ajung─â s─â alerge 1.000 de kilometri dintr-o singur─â etap─â (nu ├«n sistem multi-stage).

Claudiu a ales să își promoveze campania cu ajutorul platformei de fundraising online Galantom.

HOSPICE are nevoie ├«n continuare de sus╚Ťinerea tuturor donatorilor, cauz─â ├«n care ╚Öi Claudiu a considerat s─â se implice, dedic├óndu-i toate antrenamentele de preg─âtire ╚Öi participarea sa din acest an la UTMB. Aceia care doresc s─â afle mai multe detalii despre centrul de la Aduna╚Ťii Cop─âceni, pot consulta site-ul dedicat: http://copaceni.hospice.ro/.

Comentarii

comentarii