Dacian Ciolos: “Tema t─âierilor ilegale de p─âduri (…) un subiect asupra c─âruia voi reveni”

in Legislatie 21 July 2016 759 Views

Problema t─âierilor ilegale de arbori a reintrat ├«n ultima perioad─â pe agenda mai multor reprezentan╚Ťi ai Executivului. ├Äntr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, premierul Dacian Ciolos ┬á├«╚Öi exprim─â preocuparea pentru acest fenomen ╚Öi, totodat─â, promite c─â va reveni mai am─ânun╚Ťit asupra subiectului.┬á

13781791_1662151464105706_1985279250088911486_n

Primesc numeroase mesaje pe tema t─âierilor ilegale de p─âduri. Este un subiect care m─â preocup─â ╚Öi asupra c─âruia voi reveni. M-am bucurat s─â v─âd c─â Ministerul Mediului a lansat o aplica╚Ťie gratuit─â pentru telefon mobil numit─â ÔÇ×Inspectorul p─âduriiÔÇŁ, cu ajutorul c─âreia fiecare dintre noi poate verifica un transport de lemn. Aplica╚Ťia a fost realizat─â de c├ó╚Ťiva profesioni╚Öti din domeniul IT care ╚Öi-au oferit serviciile pro-bono, din dragoste pentru mediu ╚Öi pentru p─âdure”, a scris prim-ministrul Dacian Ciolo╚Ö pe pagina sa de Facebook.

ÔÇ×Inspectorul P─âduriiÔÇŁ este noua aplica╚Ťie de mobil dedicat─â celor care vor s─â reclame transporturi ilegale de lemn. Aceasta a fost lansat─â mar╚Ťi, de Ministerul Mediului ╚Öi poate fi desc─ârcat─â ├«ncep├ónd de orice persoan─â care de╚Ťine un smarphone cu sistem de operare Android.

Cum func╚Ťioneaz─â?

Utilizatorul care observ─â un vehicul ce transport─â mas─â lemnoas─â poate introduce ├«n aplica╚Ťie num─ârul ma╚Öinii respective. Aplica╚Ťia verific─â acest num─âr ├«n sistemul SUMAL ╚Öi r─âspunde automat cu unul dintre cele dou─â r─âspunsuri standard, respectiv: varianta I ÔÇö Acest transport are cod valid (transport legal) ╚Öi varianta II ÔÇö Acest transport nu are cod valid (transport posibil ilegal).

├Än situa╚Ťia r─âspunsului II, pasul urm─âtor va fi apelarea num─ârului de urgen╚Ť─â 112 pentru a reclama respectivul transport ╚Öi pentru interven╚Ťia rapid─â a institu╚Ťiilor de control.

├Än toamn─â vom dezvolta noi extensii pentru aceast─â aplica╚Ťi: notificarea din teren, prin care utilizatorul este informat cu privire la statusul sesiz─ârii sale, ╚Öi fotografia de la momentul ├«nc─ârc─âturii, astfel ├«nc├ót cel care vrea s─â semnaleze transportul s─â poata compara dac─â ├«nc─ârc─âtura semnalizata coincide cu cea din aplica╚ŤieÔÇŁ, a ad─âugat Cristiana Pa╚Öca Palmer.

Citește și:

ÔÇ×Inspectorul P─âduriiÔÇŁ, mai eficient dec├ót ÔÇ×Radarul P─âduriiÔÇŁ, consider─â ministrul Mediului

Comentarii

comentarii