VIDEO CGR Circular 3: Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, despre procedurile de infringement

in Poluare, Video News 10 May 201783 Views

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a vorbit în cadrul conferinței Circular 3 despre Planul Național de Gestionare a Deșeurilor (PNGD), despre nivelul de colectare a deșeurilor și despre procedurile de infringement pe care România trebuie să le rezolve. 

Circular 3 Gratiela Gavrilescu

Potrivit ministrului, România are în continuare 4 infringement-uri pe deșeuri.

“Atunci, când am preluat Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, în 2014, am găsit la Ministerul Mediului 29 de infringement-uri pentru România și am predat Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor cu 19 infringement-uri pentru România închise. Am găsit, în schimb, situații pe care nu ar fi trebuit să le găsesc”

„Avem infringement și nu este un infringement care să zicem s-ar lăsa cu penalități mici, ci cu penalități mari de zi de întârziere. Deci, sume mari. 130.000 de euro pe zi penalitate mi se pare extrem de mult, ca să plătească, de fapt, fiecare cetățean”.

Ministerul Mediului a elaborat prima versiune a Planului Național de Gestionare a Deșeurilor (PNGD), iar în prezent aceasta se află în dezbatere publică. Planul a fost publicat în 27 aprilie, dar ar fi trebuit să fie finalizat până în 31 decembrie 2016. 

Comentarii

comentarii