Cladirile, cheia unei politici de scadere a carbonului

Dr David Strong, membru in conducerea Consiliuilui pentru Constructii Ecologice din Marea Britanie, a declarat ca "impactul mediului construit este urias. Aproape 50% din emisiile de CO2 deriva din energia pe care o folosim pentru incalzit, iluminat si racit cladirile, cu un plus de 10% generat de productia materialelor de constructii."

Strong a adaugat ca "daca vrem sa inaintam rapid spre o economie bazata pe un nivel scazut al carbonului, sectorul constructiilor e cheia. Alta cheie ar fi cea a deseurilor – 35% din deseurile din Marea Britanie provin din acest sector si aproape 20% din deseurile de constructii sunt materiale noi". Una dintre declaratiile spectaculoase facute in cadrul conferintei de catre David Strong a fost cea conform careia "am putea construi 80 de piramide, de marimea celei din Giza, in fiecare an, numai din deseurile rezultate din constructiile din Marea Britanie."

Membrul Consiliului pentru Costructii Ecologice a mai evidentiat faptul ca, din punct de vedere economic, constructiile sunt un sector urias, responsabil petnru 10-12% din produsul intern brut al Marii Britanii, adica aproximativ 90 de miliarde de lire anual.

"Nu ar fi nevoie decat de 10% din aceasta suma pentru a asigura o reducere cu 60% a emisiilor de CO2" a mai spus David Strong. "In prezent cheltuim sume extravagante pentru a atinge obiectivele de mediu". Explicatia lui Strong ar fi aceea ca guvernul britanic este inca destul de confuz cu privire la masurile exacte pe care ar trebui sa le ia pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.

Reprezentantul Consiliului pentru Cladiri Ecologice spune ca organizatia in care este implicat nu se va opri numai la a comenta deciziile guvernului Marii Britanii, ci urmeaza sa propuna o lista de masuri care pot fi luate pentru a reduce emisiile de CO2 rezultate din sectorul constructiilor.

Foto: simpleblog.ro

spot_img

Ultimele știri