Doctorii de la o clinică din Anglia le prescriu plante în ghiveci clienților cu anxietate și depresie

in EcoLIFESTYLE 1 September 2019 418 Views

Medicii de familie de la o clinică din Anglia au o schemă de tratament ingenioasă prin care îi ajută pe pacienți să gestioneze mai bine anxietatea, depresia și singurătatea: le împrumută acestora plante în ghiveci. Atunci când le aduc înapoi, trebuie să le planteze într-o grădină comunitară și astfel socializează între ei.

„Less house”, casa din Vietnam în care plantele și oamenii conviețuiesc

Clienții clinicii Cornbrook Medical Practice din orășelul Hulme, Manchester primesc condimente, legume sau plante decorative în ghiveci. Noua schemă de tratament – despre care se crede că e singura din țară – presupune ca atunci când aceștia aduc plantele înapoi, să le planteze într-o grădină comunitară.

„Plantele pe care le oferim oamenilor sunt, mare parte, condimente – roiniță, nepeta – care au beneficii asupra stării psihice. Gestul de a avea grijă de ceva are atât de multe beneficii asupra oamenilor, în special asupra cărora care nu au o grădină sau nu pot avea animale de companie. Atunci plantele devin un motiv pentru aceștia să se întoarcă la clinică, să se implice în alte activități în grădină și să-și facă prieteni”, a spus asistenta Augusta Ward, pentru Metro.

Ideea este susținută de membrii în comisia de sănătate a orașului, care doresc să promoveze sprijinul comunitar sau „prescripția socială” ca una dintre modalitățile holistice de a promova starea de bine în oraș.

 Plantele pe care clinica le împrumută au fost donate de alți cetățeni sau de companii.

„Am văzut cât de relaxați sunt pacienții noștri în grădină și cum se implică în evenimente mai mari, cum ar fi cele de ecologizare, ceea ce ne face mândri”, a spus chirurgul Philippa James.

Nu este un secret faptul că plantele de casă au tot felul de beneficii pentru oameni. Dincolo de impactul lor vizual, cresc nivelul de oxigen, ajută la oprirea evoluției bolilor, curăță aerul, stimulează vindecarea, îmbunătățesc creativitatea și ameliorează stresul, printre altele. Între timp, un studiu a constatat că doar observarea unei plante de casă poate ajuta la creșterea nivelului de fericire.

Comentarii

comentarii