Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Clonele, bune de mancat, dar periculoase pentru relatiile comerciale

Departamentul de Agricultura al Statelor Unite a cerut fermierilor sa nu scoata, pe termen nedefinit, pe piata produse provenite de la animalele clonate, chiar daca oficialii Administratiei pentru Hrana si Medicamente (FDA) au anuntat ca aceste alimente sunt sigure pentru consum, informeaza ENN.

Cu toate ca cele doua agentii au avut un mesaj comun, ca hrana provenita de la animalele clonate este sigura dar periculoasa pentru pietele de desfacere si relatiile comerciale, exista probe care sugereaza ca americanii si alte popoare consuma deja carnea puilor de clone.

Directorii a mai multor companii nationale de vite clonate au aratat, in aceasta saptamana, ca nu au putut urmari numarul puilor de clone care au intrat deja in lanturile de furnizare a carnii, in ciuda cererii de acum un an a FDA conform careia producatorii ar fi trebuit sa nu scoata pe piata carnea clonelor pe tot parcursul efectuarii raportului de siguranta.

Cel putin o companie producatoare din Kansas a dezvaluit in aceasta saptamana ca a vandut material genetic de la clone mai multor producatori de carne din Statele Unite in ultimii ani si cu siguranta ca nu sunt singurii.

Stephen F. Sundlof, director al Centrului FDA pentru Siguranta Alimentelor, cel care a urmarit intocmirea raportului de siguranta pentru lapte si carne de la clone si puii lor, a declarat ca analiza de risc finala arata ca „laptele si carnea vitelor, porcinelor si caprelor clonate sunt la fel de sigure ca alimentele pe care le consumam zilnic”.

spot_img

Ultimele știri