Clotide Armand: Alexe a permis defrișarea pădurii Băneasa

in Business, EcoLIFESTYLE, Slider homepage 28 April 2020 679 Views

Europarlamentarul USR Clotilde Armand atrage atenția că ministrul Mediului, Costel Alexe, a emis un aviz pentru un plan urbanistic zonal (PUZ) al primarului Sectorului 1, Daniel Tudorache, care ar presupune defrișarea pădurii Băneasa și construirea blocurilor de 12 etaje.

Foto: „Clean&Run”

Potrivit unui document postat pe Facebook de aceasta, Agenţia pentru Protecţia Mediului București (instituție subordonată Ministerului Mediului) a emis avizul în data de 9 aprilie.

Prin acest aviz, europarlamentarul atrage atenția că ministrul Mediului a permis defrișarea Pădurii Băneasa, a reîncadrat Pădurea Băneasa în zonă construibilă prin încălcarea legilor de mediu, a avizat construcția de blocuri de 12 etaje în zona cartierelor de case și a avizat un plan urbanistic zonal „pentru mafioții imobiliari nu pentru cei 6100 de cetățeni care au semnat împotriva acestui PUZ”.

Salvați Pădurea Băneasa!În plină pandemie cu coronavirus, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti (instituție…

Geplaatst door Clotilde Armand op Dinsdag 28 april 2020

„În plină pandemie, administrația lucrează pe șest pentru interese private, în detrimentul nostru al tuturor, împotriva protecției sănătății noastre. Nu ne spuneți că nu e grav cum încearcă să ne convingă primarul PSD. E foarte grav și ar fi trebuit să vegheați ca acest aviz să nu fie acordat. Nu vrem mall-uri, nici vile, nici cluburi, vrem pădurea să rămână pădure. Nu ați înțeles acest mesaj simplu al bucureștenilor și de aceea vă solicit demisia. Când d Firea v-a atacat de dragul politicii, v-am apărat. Acum, însă e mai bine să demisionați. Poate există încă oameni curajoși care să lupte pentru interesele cetățenilor”, a transmis Armand.

O locuitoare din sectorul 1 a enumerat eforturile pe care le-a făcut alături de alți cetățeni pentru ca proiectul să nu primească aviz:

„Domnul ministru are și un raport detaliat depus oficial de noi, cetățenii, și mai multe asociații. Am solicitat audiență urgentă, am dat nenumărate telefoane prin care explicăm urgența. Toate anterioare pandemiei. Și anterioare emiterii avizului, tocmai pentru a evita acest demers. Am fost ignorați! Ni s-a spus că ministrul are multe priorități. Desigur aceste documente au fost trimise și la ANPM și la PMB, și la Primăria Sector 1. Dar ce contează cetățenii, sau pădurea, când dezvoltatorii doresc, doresc, doresc! Să construiască repede, mult și cât mai înalt, dacă se poate”.

Clotilde Armand a mai transmis că a atacat acest aviz în instanță, dar că între timp ar putea fi votat în Consiliul General al Municipiului București.

Foto: „Clean&Run”

Pădurea Băneasa acoperă o suprafaţă de 800 km, fiind cel mai întins spaţiu verde din apropierea Capitalei şi unul dintre locurile preferate de bucureşteni pentru relaxare şi practicarea sportului în weekend. Anual, peste 30 de evenimente sportive au loc în Pădurea Băneasa şi peste 4.000 de alergători trec pe potecile pădurii.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii