Prim─âria din Cluj a inaugurat 96 de locuri moderne de parcat bicicletele

in EcoLIFESTYLE, Transport 13 May 2020 592 Views

96 de locuri pentru biciclete au fost construite ├«n parkingurile Prim─âverii ╚Öi B─âi╚Öoara, din Cluj-Napoca, ├«n urma unei ini╚Ťiative care a fost propus─â ╚Öi selectat─â de cet─â╚Ťeni. Spa╚Ťiile sunt supravegheate video, iar accesul se face pe baz─â de cartel─â sau cod.

├Än urma procesului de Bugetare participativ─â a fost implementat proiectul ÔÇ×Parc─âri de biciclete sigureÔÇŁ, const├ónd ├«n construirea unor structuri pentru biciclete care s─â permit─â parcarea lor ├«ntr-un loc amenajat la standarde moderne ╚Öi supravegheat. Ini╚Ťiativa propus─â ╚Öi selectat─â de cet─â╚Ťeni prin procesul de bugetare participativ─â s-a materializat ├«ntr-un proiect pilot ce include dou─â astfel de parc─âri speciale pentru biciclete, ├«n parkingurile Prim─âverii ╚Öi B─âi╚Öoara.

Noul sistem pentru biciclete este unul simplu: cet─â╚Ťeanul are acces ├«n ad─âpost pe baz─â de cartel─â sau cod; rastelurile mobile pentru biciclete sunt ac╚Ťionate manual, cu minim de efort. Pentru siguran╚Ť─â, ad─âpostul este supravegheat video.

Cererile pentru locurile de parcare pentru biciclete vor fi depuse ╚Öi repartizate dup─â recep╚Ťia final─â a rastelurilor pentru biciclete ╚Öi aprobarea ├«n Consiliul Local a Regulamentului de atribuire (lunile mai-iunie 2020).

Cluj-Napoca: 96 de locuri moderne pentru biciclete in parkingurile Primaverii si Baisoara (proiect realizat prin procesul de bugetare participativa)

96 de locuri moderne pentru biciclete ├«n parkingurile Prim─âverii ╚Öi B─âi╚Öoara Direc╚Ťia Prim─âriei Cluj-Napoca ├«n ceea ce prive╚Öte mobilitatea este una clar─â: promovarea ╚Öi ├«ncurajarea utiliz─ârii ├«n ora╚Ö a oric─ârui mijloc de transport nepoluant. Urm─ârim cre╚Öterea calit─â╚Ťii spa╚Ťiului public pentru cei care aleg alternative la transportul cu ma╚Öina personal─â, pentru bicicli╚Öti ╚Öi pietoni.├Än urma procesului de Bugetare participativa a fost implementat proiectul ÔÇ×Parc─âri de biciclete sigureÔÇŁ, const├ónd ├«n construirea unor structuri pentru biciclete care s─â permit─â parcarea lor ├«ntr-un loc amenajat la standarde moderne ╚Öi supravegheat. Ini╚Ťiativa propus─â ╚Öi selectat─â de cet─â╚Ťeni prin procesul de bugetare participativ─â s-a materializat ├«ntr-un proiect pilot ce include dou─â astfel de parc─âri speciale pentru biciclete, ├«n parkingurile Prim─âverii ╚Öi B─âi╚Öoara.Am verificat ast─âzi parcarea din cartierul M─ân─â╚Ötur, unde am testat noul sistem pentru biciclete, care este unul simplu: cet─â╚Ťeanul are acces ├«n ad─âpost pe baz─â de cartel─â sau cod; rastelurile mobile pentru biciclete sunt ac╚Ťionate manual, cu minim de efort. Pentru siguran╚Ť─â, ad─âpostul este supravegheat video.Cererile pentru locurile de parcare pentru biciclete vor fi depuse ╚Öi repartizate dup─â recep╚Ťia final─â a rastelurilor pentru biciclete ╚Öi aprobarea ├«n Consiliul Local a Regulamentului de atribuire (lunile mai-iunie 2020). Proiectul pilot a fost realizat de c─âtre Sky Park Systems S.R.L.. Valoarea investi╚Ťiei este de 190.400 lei cu TVA.├Än continuare, proiectele noi ale municipalit─â╚Ťii vor avea implicit facilit─â╚Ťi ╚Öi locuri de parcare pentru biciclete. Spre exemplu, parkingurile ├«n curs de realizare Prim─âverii nr. 8, Prim─âverii nr. 20 ╚Öi Mogo╚Öoaia nr. 9 au prev─âzute astfel de amenaj─âri moderne pentru parcarea bicicletelor.

Geplaatst door Emil Boc op Donderdag 7 mei 2020

Proiectul pilot a fost realizat de c─âtre Sky Park Systems S.R.L.. Valoarea investi╚Ťiei este de 190.400 lei cu TVA.

├Än continuare, proiectele noi ale municipalit─â╚Ťii vor avea implicit facilit─â╚Ťi ╚Öi locuri de parcare pentru biciclete. Spre exemplu, parkingurile ├«n curs de realizare Prim─âverii nr. 8, Prim─âverii nr. 20 ╚Öi Mogo╚Öoaia nr. 9 au prev─âzute astfel de amenaj─âri moderne pentru parcarea bicicletelor.

Prima strad─â smart din Cluj

Un alt proiect pilot va fi inaugurat ├«n luna mai, pe data de 15: o strad─â din Cluj a fost transformat─â ├«ntr-una smart. G├óndit─â mai mult pentru pietoni, strada va avea mobilier urban dotat cu prize USB pentru ├«nc─ârcarea telefoanelor sau a tabletelor, sistem de irigare bazat pe senzori, sistem de iluminat bazat pe LED-uri, pavaje cu marcaje tactile pentru persoanele cu dizabilit─â╚Ťi ╚Öi sta╚Ťii de ├«nc─ârcare pentru ma╚Öini electrice.

Diferen╚Ťele de nivel ├«ntre spa╚Ťiul exclusiv pietonal ╚Öi spa╚Ťiul carosabil nu mai exist─â, pentru accesul u╚Öor al bicicletelor ╚Öi al scaunelor cu rotile ╚Öi au fost instalate pavaje cu marcaje tactile integrate pentru persoanele cu dizabilit─â╚Ťi. Trotuarele au fost l─ârgite ╚Öi ref─âcute din granit.

Strada reamenajată are și cișmele cu apă potabilă, din loc în loc, locuri de parcare pentru biciclete și iluminat festiv și arhitectural.

Comentarii

comentarii