Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Coal India, cea mai mare companie mineră din lume, a închis 37 de mine

Coal India, cea mai mare companie minieră din lume, a decis să închidă 37 de mine de cărbuni pentru că nu mai sunt viabile economic, informează The Telegraph India.

Coal India
foto: wikimedia commons

 

Compania minieră de stat, Coal India, care produce în jur de 82% din cărbunele țării, a anunțat că minele vor fi închise până în martie 2018.

„Având în vedere cele menționate, a fost pregătit un plan de acțiune prin care cele 37 de mine neviabile (exploatări subterane) sunt prevăzute pentru a fi închise în perioada 2017-2018”, au declarat reprezentanții companiei.

Compania deține 413 mine de cărbuni. Dintre acestea 176 sunt mine deschise, 207 sunt subterane și 30 sunt o mixte.

Potrivit The Independent, sectorul energiei solare din India a primit investiții internaționale substanțiale. De asemenea unul dintre motivele pentru care minele s-au închis a fost și faptul că energia solară s-a ieftinit și a pus o presiune mai mare pe companiile din industria combustibililor fosili.

Tarifele pentru energia solară din India au scăzut cu 26% pentru o perioadă de trei luni, pentru că dezvoltatorii proiectelor foarte mari din acest sector au avut oferte extrem de competitive. În prezent, cel mai mic tarif din India pentru energia solară este de 3.8¢/kWh.

În plus, Coal India are prevăzute investiții în proiecte de energie regenerabilă, în centralele de producere a energiei electrice pe bază de panouri solare fotovoltaice.

În anul 2014, 41% din energia consumată la nivel global a fost produsă cu ajutorul cărbunelui. Până în 2021, însă, situația s-ar putea schimba. Experții Agenției Internaționale a Energiei estimează într-un raport că, peste 5 ani, energia obținută din arderea cărbunelui va reprezenta doar 36% din mixul energetic.

Citește și: UE trebuie să închidă toate centralele pe bază de cărbune până în 2030

IEA: Cererea de cărbune va continua să scadă în următorii 5 ani

spot_img

Ultimele știri