Coarne de rinocer în valoare de 1 milion de dolari, confiscate într-un aeroport din Hong Kong

in Biodiversitate 19 February 2019 67 Views

Autoritățile aeroportuare din Hong Kong au arestat săptămâna trecută doi oameni care făceau contrabandă cu coarne de rinocer în valoare de 1 milion de dolari.

În cadrul celei mai mari capturi de acest gen realizate vreodată în Hong Kong, autoritățile au găsit 24 de coarne de rinocer care cântăreau 40 de kilograme.

Traficanții erau în drum către Ho Chi Minh City în Vietnam, venind din Johanesburg, Africa de Sud.

Coarnele de rinocer erau transportate în două cutii de carton. Incidentul vine la doar două săptămâni după ce autoritățile au confiscat opt tone de solzi de pangolin și peste 1.000 de colți de elefant.

Un grup de mediu local a declarat că noua captură reprezintă 20% din totalul capturilor de coarne de rinocer realizate în Hong Kong începând cu 2013.

Vot istoric: Hong Kong interzice comerțul cu fildeș

Coarnele de rinocer sunt utilizate în China și Vietnam ca parte a unor medicamente tradiționale, deși conțin aproape numai keratină, aceeași proteină prezentă în părul și unghiile umane.

Cererea de coarne de rinocer a agravat braconajul, în special în Africa de Sud, unde se află aproximativ 80% din populația globală de rinoceri.

Grupurile de mediu spun că numărul rinocerilor uciși a fost în scădere graduală începând cu 2014, dar peste 1.000 de rinoceri sunt omorâți în continuare în Africa de Sud în fiecare an.

Captură record în Malaezia de solzi de pangolin

Comentarii

comentarii