Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Coarnele de  rinocer, mai scumpe decat cocaina (Video)

Vanduta ca afrodiziac pe piata neagra asiatica, pudra de coarne de rinocer a atins, in 2011, preturi ametitoare, de peste 70.000 de euro pe kilogram.

Iar coarnele de rinocer se negociaza intre sume ce se ridica si la 200.000 de euro, in functie de marime, potrivit datelor pubicate de politia europeana, Europol.

Traficantii de coarne de rinocer, in afara de faptul ca isi procura marfa de la braconierii care fac prapad in tarile africane, unde sunt ucisi sute de rinoceri pe an, au inceput sa atace si vitrinele muzeelor care expun aceste trofee.

La Rouen, in Franta, hotii au furat dintr-un muzeu un corn de rinocer care cantarea 8 kilograme si dateaza din 1830, „o valoare inestimabila”, potrivit lui Sebastien Minchin, directorul muzeului din Rouen.

Intr-un alt muzeu din Franta a fost furat un cap de rinocer, estimat la 50.000 de euro, care a fost gasit mai tarziu, abandonat pe un camp, intr-o stare deplorabila.

Si gradinile zoologice sunt in alerta si se tem ca rinocerii sa nu fie furati. „Ziua se apara singuri, insa noaptea apare pericolul cel mai mare, iar, pentru acest lucru, am instalat camere video”, afirma proprietarul unei gradini zoologice din Thoiry, Franta.

Traficul cu animale, o industrie de 7 miliarde euro anual

In spatele acestor furturi, potrivit Europol, s-ar ascunde un grup de iralndezi, ce face parte din crima organizata. Ei sunt deja cercetati pentru spalare de bani si trafic cu stupefiante. Asociatiile de protectie a animalelor sustin insa ca aceasta problema, a traficului si furturilor de coarne de rinocer, depaseste granitele Uniunii Europene.

Cererea de coarne de rinocer alimenteaza in special masacrul din tarile africane, potrivit lui Rhishja Larson, directorul programului Saving Rhinos.

„Numai in Africa de Sud, aproximativ 200 de rinoceri au fost ucisi in primele sase luni ale acestui an. Cu toate ca analize riguroase demonstreaza ca aceste animale sau coarnele lor nu au nicio proprietate medicala, desi sunt considerate panaceu. Au numai cheratina, ca si unghiile, iar virtutile medicale ale cheratinei nu au fost nicicand dovedite", a mai spus Larson. 

Potrivit unei anchete realizate de The Independent on Sunday, traficul cu animale a devenit o industrie prospera din care sunt castigati anual 7 miliarde de euro.

(Atentie, imagini socante!)

Mihaela Pavnutescu

Citeste si:

Rinocerii, din ce in ce mai amenintati de braconaj 
Rinocerii din Africa, monitorizati prin GPS 
Braconajul continua sa rareasca rinocerii din Zimbabwe

spot_img

Ultimele știri