Coca Cola, cel mai poluator brand la nivel mondial

in Business, Poluare 25 October 2019 1,141 Views

Coca Cola a fost numit cel mai poluator brand, pentru al doilea an la r├ónd, ├«n urma unei analize desf─â╚Öurate la nivel mondial. Compania este responsabil─â de generarea unei cantit─â╚Ťi de de╚Öeuri de plastic mai mare dec├ót a urm─âtorilor trei poluatori, la un loc.

├Än cadrul mi╚Öc─ârii mondiale Break Free From Plastic, cunoscut─â ╚Öi sub numele de LetÔÇÖs do it!, peste 72.000 de voluntari din peste 50 de ╚Ť─âri, de pe ╚Öase continente, au f─âcut curat pe str─âzi, pe malurile apelor, ├«n mun╚Ťi ╚Öi pe c├ómpuri. Apoi, toate de╚Öeurile colectate pe 21 septembrie au fost sortate. Plasticul, care a fost g─âsit ├«n 50 de tipuri diferite, apar╚Ťinea a 8.000 de branduri.

Coca Cola este responsabil─â de 11.732 de recipiente de plastic, g─âsite ├«n 37 de ╚Ť─âri, de pe patru continente. Pe urm─âtoarele locuri s-au aflat Nestle, PepsiCo, Mondelez International (Belvita, Oreo, Milka) a c─âror de╚Öeuri, adunate, ├«nsumau c├ót cele ale Cola. Urm─âtorii pe list─â sunt Unilever, Mars, P&G, Colgate- Palmolive, Phillip Morris ╚Öi Perfetti Van Melle (Mentos, Chupa Chups). Mai mult de jum─âtate din plasticul adunat de voluntari era at├ót de erodat, ├«nc├ót numele produc─âtorilor nu mai erau lizibile.

Coca Cola a fost principala surs─â de plastic ├«n Africa ╚Öi Europa ╚Öi al doilea cel mai mare poluator ├«n Asia ╚Öi America de Sud. ├Än America de Nord, compania responsabil─â pentru cel mai mult plastic a fost Nestle, urmat─â de Solo Cup Company (produc─âtoare de pahare ╚Öi farfurii de unic─â folosin╚Ť─â) ╚Öi Starbucks. Cola a fost pe locul cinci ├«n America de Nord.

ÔÇ×De fiecare dat─â c├ónd ambalajele noastre ajung ├«n oceane ÔÇô sau ├«n orice alt loc nepotrivit ÔÇô este inacceptabil pentru noi. ├Än parteneriat cu al╚Ťii, lucr─âm s─â g─âsim o solu╚Ťie la aceast─â problem─â global─â, pentru a opri aceste de╚Öeuri din plastic care ajung ├«n oceane, dar ╚Öi s─â cur─â╚Ť─âm poluarea existent─âÔÇŁ, a transmis Coca Cola ├«ntr-un comunicat, ca reac╚Ťie la analiza desf─â╚Öurat─â de Break Free From Plastic.

ÔÇ×Distinc╚Ťia dubioas─â a Coca-Cola de a fi principalul contribuabil la nivel mondial al de╚Öeurilor de plastic timp de doi ani consecutivi contravine imaginii publice curatoriate cu aten╚Ťie a companiei ca lider de mediuÔÇŁ, comenteaz─â jurnali╚Ötii de la The Intercept.

Peste 338.000 de voluntari au participat la Ziua de Cur─â╚Ťenie Na╚Ťional─â

La ├«nceputul acestei luni, Cola a introdus o sticl─â ob╚Ťinut─â din plastic marin reciclat, iar anul trecut compania s-a angajat s─â colecteze ╚Öi s─â recicleze ÔÇ×echivalentul fiec─ârei sticle sau doze v├óndute la nivel globalÔÇŁ.

ÔÇ×Acest raport aduce mai multe argumente c─â aceste corpora╚Ťii trebuie s─â fac─â urgent mai mult pentru a rezolva criza global─â de plastic, pe care ei au creat-oÔÇŁ, a declarat Von Hernandez, coordonator global al Break Free From Plastic, potrivit The Independent. ÔÇ×Reciclarea nu va rezolva aceast─â problem─âÔÇŁ.

ÔÇ×Aceste companii au resursele s─â vin─â cu ambalaje reutilizabile inovative. ├Än schimb, ele se concentreaz─â pe reciclare sau pe a trece de la un tip de ambalaj care se arunc─â, la altul. ├Ändemn─âm ace╚Öti poluatori s─â se concentreze pe a trece la ambalaje reutilizabile acumÔÇŁ, a mai transmis ╚Öi Louise Edge, ╚Öeful campaniilor de protejare a oceanului de la Greenpeace Marea Britanie.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii