O cutie de Coca Cola din 1988 a fost găsită pe o plajă din Marea Britanie

in Deseuri 27 April 2019 610 Views

Un grup de voluntari care curăţau o plajă în apropiere de Edinburgh, Marea Britanie, au găsit o cutie de Coca Cola care datează din 1988, potrivit BBC.

Sursă foto: BBC

Cutia de 31 de ani, care are inscripţionată o promoție pentru Jocurile Olimpice de la Seoul, a fost una dintre cele peste 400 de articole strânse la Cramond Beach.

Jumătate din cantitatea de gunoi găsită a fost plastic, precum şi 100 de șervețele umede, încurcate în alge marine.

Ecologiștii au declarat că faptul că au găsit o cutie de suc după atât de mult timp arătă potențialele beneficiile ale unei scheme de returnare pentru sticle și cutiile de băuturi.

Ei cer, de asemenea, o etichetare mai clară pe pachetele de șervețele umede pentru a le împiedica să fie aruncate în toaletă.

Campania de curăţare a fost organizată de Societatea de Conservare Marină (MCS) și a dus la eliminarea a 86 de kilograme de deșeuri de pe plajă.

Ofițerul împuternicit cu conservarea de la MCS Scotland Catherine Gemmell, care a organizat evenimentul, a declarat că găseşte în mod regulat pe plajă şerveţele umede.

Sursă foto: BBC

Ea a adăugat: “Una dintre cele mai surprinzătoare descoperiri a fost cea a cutiei de Coca Cola din 1988 – susținerea Jocurilor Olimpice, desfășurată în acel an la Seoul, Coreea de Sud”.

“Trebuie să ne asigurăm că tot ceea ce folosim astăzi şi gunoiul pe care îl generăm acum nu va fi strâns de voluntari peste 30 de ani sau mai mult. Acest lucru poate fi chiar motivul pentru care invităm guvernul scoțian să pună în aplicare o schemă de returnare pentru sticle și cutii de băuturi”, a mai spus Gemmell.

Comentarii

comentarii