COD PENAL. Doi ani de inchisoare pentru uciderea unui animal, in Bulgaria

in Biodiversitate 3 March 2011 219 Views

Cei care ucid ilegal si intentionat un animal pe teritoriul Bulgariei ar putea face pana la doi ani de inchisoare sau plati amenzi intre 2000 de leva si 10.000 de leva (intre 4.300 si 21.000 lei), relateaza Novinite.com.

Drasticele prevederi sunt cuprinse intr-un proiect de lege privind sanctionarea actelor de cruzime fata de animale propus de parlamentarul din opozitie Maia Manolova, care a trecut deja de prima etapa a adoptarii de catre Parlamentul de la Sofia.

Acelasi draft prevede ca actele de cruzime severa fata de animale vor fi pedepsite cu doi ani dupa gratii si amenzi intre 1.000 de leva si 6.000 de leva (2.150 si 12.900 lei).

Un al doilea proiect de lege pe acelasi subiect, propus de guvern, a fost de asemenea acceptat. Potrivit acestuia, uciderea ilegala si intentionata a unui animal se sanctioneaza cu 1.000 si 3.000 de leva (intre 2.150 si 6.445 lei).

Activistii pentru drepturile animalelor din Bulgaria au organizat mai multe proteste in ultimii ani pentru a cere modificari in Codul Penal care sa prevada sanctiuni mai dure pentru cei care comit astfel de acte de cruzime. Campania a capatat amploare dupa un incident sinistru petrecut anul trecut, in orasul Drianovo, cand o persoana neidentificata i-a taiat toate labele unui caine.

Cu ocazii anterioare, ministrul bulgar al Agriculturii, Miroslav Naidenov, propusese pana la 5 ani de inchisoare pentru indivizii prinsi ca au comis astfel de fapte.

 

 

Comentarii

comentarii