Colectarea selectiva a de╚Öeurilor din Capital─â, cu mult sub media na╚Ťional─â

in Bit Rot Project, Poluare 29 October 2015 353 Views

Gradul de colectare selectiv─â a de╚Öeurilor din cele ╚Öase Sectoare ale Capitalei este cu mult sub media na╚Ťional─â, stabilit─â la 5,62%, potrivit studiului “Bucure╚Ötiul LOR sau al NOSTRU”, realizat de Institutul pentru Politici Publice (IPP) ╚Öi Centras.

colectare selectiva

Potrivit datelor centralizate de acest studiu media de colectare separat─â a de╚Öeurilor la nivelul Capitalei este de 2,4%. ├Än func╚Ťie de Sectoare, cele mai mari cantit─â╚Ťi de de╚Öeuri colectate selectiv ├«n 2014 au fost realizate ├«n Sectorul 3, cu un volum total de 7,7%, iar cele mai pu╚Ťine ├«n Sectorul 4 (0,4%). Sectorul % nu a furnizat datele necesare.

De asemenea, Sectorul 3 a reu╚Öit s─â creasc─â aceast─â cantitate fa╚Ť─â de cea colectat─â ├«n 2013 (4,9%). De altfel acesta este singurul sector care ╚Öi-a p─âstrat trendul de cre╚Ötere ├«n colectarea selectiv─â a de╚Öeurilor. ├Än rest Sectoarele 2 (1% ├«n 2012, 0,6% ├«n 2014), 4 (0,7% ├«n 2013, 0,4% ├«n 2014) ╚Öi 6 (2,1% ├«n 2013, 1,4% ├«n 2014) au raportat sc─âderi ale cantit─â╚Ťilor colectate.

Sectorul 1 a raportat acelea╚Öi cantit─â╚Ťi ca ╚Öi ├«n anii trecu╚Ťi: 1,7%.

“Prin eliminarea taxei de colectare de la nivelul taxei la Sectorul 3 a crescut gradul de colectare selectiv─â. Este o corela╚Ťie direct─â. Eu cred c─â este o m─âsur─â benefic─â, dar taxele la nivelul Bucure╚Ötiului nu sunt reglementate de consiliile locale, ci de Consiliul General al Municipiului Bucure╚Öti”, a declarat Constantin Mitrache, director general al Asocia╚Ťiei Municipiilor din Rom├ónia ╚Öi fost City Manager al prim─âriei Sectorului 3.

Acesta a subliniat c─â depinde de Prim─âria Capitalei cum va cre╚Öte gradul de colectare. “Exist─â o discrepan╚Ť─â major─â ├«ntre nivelul de sanc╚Ťionare a abanon─ârii gunoiului ╚Öi depozitarea la groap─â. Este mai avantajos s─â pl─âte╚Öti amenda. Lucrurile trebuie corelate ╚Öi este responsabilitatea minicipalit─â╚Ťii”, a mai spus acesta.

Citește și:

Primele trei orașe din România la colectare selectivă

Comentarii

comentarii