Colectarea selectiva aduce premii

in Deseuri 17 May 2012 194 Views

Asociatia Romana pentru Reciclare (RoRec) organizeaza in judetul Ilfov o noua editie a campaniei „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!”.

Actiunea, a patra din anul 2012, se desfasoara in colaborare cu primariile din Balotesti si Ciolpani.
Obiectivul campaniei este colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Pentru a stimula populatia locala sa participe la acest program, partenerii RoRec, firmele Candy, Philips si Skil, vor oferi premii prin tragere la sorti.

Punctele de colectare vor functiona sambata, 19 mai 2012, intre orele 09.30 – 16.00, in localitatile Balotesti, Saftica, Ciolpani, Piscu, Tiganesti si Izvorani, in incinta scolilor generale.

In cazul unor obiecte mari sau grele pe care cetatenii doresc sa le incredinteze centrelor de colectare, acestea pot fi preluate gratuit de la domiciliu. Pentru a solicita un transport gratuit, cetatenii pot apela numarul de telefon 0767.670.412, disponibil pana vineri, 18 mai, intre orele 9 -18, precum si sambata, 19 mai, pana la ora 15.

Toti cei care se implica in actiunea de colectare derulata de Asociatia RoRec, in acest weekend, si depun deseuri electrice si electronice la punctele de colectare sau solicita preluarea gratuita, vor fi inscrisi automat la o tombola cu premii.
Pentru deponentii din Balotesti si Saftica, premiile sunt oferite de Candy si Phlips si constau in 5 cuptoare cu microunde, 5 mixere si 10 fiare de calcat.
La tombola organizata pentru participantii din Ciolpani, Piscu, Tiganesti si Izvorani, premiile sunt oferite de Philips si Skil si constau in 2 masini de tuns iarba si 10 mixere.

Detaliile despre programul campaniei de mediu si regulamentul tombolei pot fi consultate pe www.rorec.ro.

Actiunea din acest weekend este cea de-a patra derulata anul acesta de Asociatia RoRec in judetul Ilfov, in cadrul campaniei “Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!”. Prima actiune a avut loc la data de 28 aprilie, in orasul Voluntari. La 5 mai a urmat o noua actiune, in Otopeni si Tunari. Cea mai recenta actiune derulata de Asociatia RoRec in judetul Ilfov a avut loc la Buftea, la 12 mai.

“Calendarul actiunilor noastre se realizeaza impreuna cu autoritatile locale, in functie de nevoile comunitatilor si acopera intreg anul”, a precizat, pentru Green Report, Andreea Idriceanu Calev, manager de comunicare in cadrul RoRec.

Anul trecut, peste un milion de kilograme de deseuri de echipamente electrice si electronice au fost colectate in cadrul campaniei “Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare”, a Asociatiei RoRec. Daca, in 2010, campania s-a desfasurat in 13 judete, in anul 2011, ea s-a extins in 39 de judete, precum si in sectoarele 4 si 6 ale Capitalei, cu un total de 220 de actiuni, la care au participat peste 66.000 de cetateni.

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec este o organizatie non-profit, infiintata de zece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de aparatura electrocasnica prezenti pe piata din Romania. RoRec preia responsabilitatea producatorilor de aparatura electrocasnica si se ocupa de toate activitatile necesare colectarii, tratarii, refolosirii, reciclarii si recuperarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), asigurand, in acelasi timp, eliminarea in siguranta si protectia mediului, in conformitate cu legislatia europeana in domeniu.

Mihai Diac

Citeste si:

Premii in schimbul deseurilor electrice

Reteaua “neagra” submineaza colectarea selectiva a deseurilor din Romania
 

Comentarii

comentarii