SUA. O companie de scutece le colectează pe cele folosite, pentru compost

Dyper, o companie care produce scutece biodegradabile, fără plastic, are un program prin care abonații le pot trimite pe cele folosite. Scutecele sunt apoi transformate în compost care este folosit la întreținerea spațiilor vezi de pe autostrăzi.

Compania americană Dyper produce scutece fără plastic, din bambus crescut sustenabil, și care sunt 100% fără ingrediente sintetice precum clor și latex. Astfel, scutecele au un impact minim asupra mediului, având aproape numai ingrediente naturale, asigurând astfel un timp scurt în care se descompun.

Producătorul a făcut un parteneriat cu o companie de gestionare de deșeuri și împreună au lansat, în Statele Unite, programul „ReDyper”, de colectare a celor folosite. Clienții Dyper primesc, în baza unui abonament lunar de 68 de dolari, 260 de scutece.

Serviciul de colectare a scutecelor folosite mai costă încă 39 de dolari, preț care include cutii și saci care respectă specificațiile Națiunilor Unite privind transportul de deșeuri periculoase, precum și etichete, pentru a face trimiterea coletelor cât mai simplă. După ce ajung la stațiile de compostare, scutecele sunt transformate în compost pentru spațiile verzi de pe autostrăzi.

Acest serviciu este suplimentar, iar clienții pot duce scutecele la orice stație de compostare din apropiere sau le pot pune în compostul de acasă. Pentru această ultimă variantă, compania dă câteva indicații: compostul care conține și scutece nu poate fi folosit într-o grădină de legume sau fructe, ci doar pentru flori, copaci și gard viu.

„Am discutat cu multe mămici și ne-au spus că și-ar dori să aibă posibilitatea să composteze, dar locuiesc în New York, într-un apartament la etajul 24 și nu pot face asta”, a spus Taylor Shearer, de la Dyper.

Potrivit Agenției de Protejare a Mediului, în Statele Unite sunt aruncate, în fiecare an, 24 de milioane de scutece. În medie, la nivel global, un bebeluș folosește cam 6.000 de scutece înainte să învețe să folosească olița, iar cea mai mare parte dintre acestea ajung la groapa de gunoi.

De aceea, în 2018, un startup din centrul Olandei a venit cu ideea de a transforma plasticul din scutece în mobilier de grădină sau în ghivece pentru flori. Iar micul stat insular Vanuatu desfășoară consultări, până în decembrie 2020, pentru a găsi variante cu care să înlocuiască scutecele de unică folosință, pe care le va interzice.

spot_img

Ultimele știri