Comerțul echitabil și Traiul durabil – atelier participativ organizat de Mai Bine, la Brașov

in Schimbări Climatice 9 September 2019 55 Views

Asociația ieșeană Mai Bine organizează vinerea aceasta la Brașov un atelier participativ despre comerțul echitabil și traiul durabil.

Atelierul este o ocazie de a aduce comunitatea împreună și de a reflecta la modurile în care pot fi integrate practicile unui stil de viață armonios, echitabil și durabil în viața personală.

Pe parcursul atelierului vor fi abordate cele trei dimensiuni ale dezvoltării durabile (natura, societatea și economia), din perspectiva soluțiilor pe care le putem aplica în comunitățile din care facem parte, raportate la problemele globale cu care ne confruntăm.

Atelierul va avea loc pe 13 septembrie, între 09.00 și 12.00, la sediul Centrul de Voluntariat Brașov (strada Suișul Castelului nr. 1-3). Participarea este gratuită, iar cei interesați se pot înscrie prin intermediul unui formular.

De asemenea, pe 12 septembrie, unul dintre fondatorii asociației Mai Bine va ghida o plimbare în timp de la nașterea planetei până în prezent, cu scopul de a înțelege mai bine fenomenul schimbărilor climatice. „Putem conștientiza modul în care homo sapiens este o specie cu totul aparte (mai ales) prin faptul că, în antropocen, devine o forță comparabilă cu cele geologice.”

Povestea Planetei Vii – Plimbare în timp va avea loc pe 12 septembrie, începând cu ora 17:30. Puteți găsi mai multe detalii pe pagina de facebook a evenimentului.

Echipa Mai Bine va ajunge mâine în Târgu-Mureș, unde va organiza pe data de 10 septembrie Povestea Planetei Vii, iar pe 11 septembrie, atelierul Comerțul echitabil și Traiul durabil.

Proiectul este co-finanțat de Uniunea Europeană și face parte din Trade Fair, Live Fair, care este implementat în România de Asociația C.R.I.E.S. – Centrul de Resurse pt. Inițiative Etice și Solidare din Timișoara în parteneriat cu asociația Mai Bine, din Iași. Proiectul este co-finanțat de Uniunea Europeană.

Comerțul echitabil și Traiul durabil. Atelier participativ

Comentarii

comentarii