Comisia Europeană a lansat a 17-a ediție a Săptămânii Europene a Mobilității

in Transport 18 September 2018 66 Views

Comisia Europeană a lansat pe 16 septembrie a 17-a ediție a Săptămânii Europene a Mobilității, campanie care are ca scop îmbunătățirea calității vieții prin promovarea mobilității curate și a transportului urban sustenabil. Peste 2.400 de orașe din 50 de țări vor organiza evenimente pe tema mobilității.

Comisarul european pentru transporturi, Violeta Bulc, a declarat 2018 ca fiind Anul Multimodalității, reprezentând tema Săptămânii Europene a Mobilității din acest an, cu sloganul „Combină și Deplasează-te!” („Mix and Move!”). Tema încurajează oamenii să exploreze modurile în care nevoile lor zilnice de transport pot deveni mai eficiente, mai plăcute și mai ieftine prin utilizarea și combinarea diferitelor moduri de transport pentru deplasările urbane.

„Cu ediția din acest an a Săptămânii Europene a Mobilității, dorim să încurajăm lumea să ia în considerare opțiuni diferite de mobilitate și să aleagă cele potrivite pentru fiecare călătorie. Prin combinarea modurilor în care ne deplasăm, putem salva timp, îmbunătăți propria sănătate și reduce costurile de transport. Această săptămână este de asemenea o oportunitate pentru orașe de a accelera această modificare socială prin asigurarea serviciilor și a infrastructurii potrivite.”, a declarat Violeta Bulc.

Comisarul european Karmenu Vella, responsabil pentru mediu, afaceri maritime și pescuit, a declarat că tema evenimentului susține o tranziție către un sistem de transport mai uman.

„Înseamnă promovarea unor mijloace mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil și a unui transport alimentat de oameni. Este un mod bun de a menține atenția la nivel local și de a ajuta orașele și localitățile europene să-și îmbunătățească performanța de mediu a sistemului lor de transport. Înseamnă aer mai curat, orașe mai liniștite și cetățeni mai sănătoși – ce nu este de plăcut?”

Autoritățile locale care fac eforturi semnificative să promoveze mobilitatea urbană sustenabilă în timpul campaniei pot aplica pentru Premiile Săptămânii Europene a Mobilității, până pe 23 octombrie 2018. De asemenea, pot aplica până pe 1 octombrie 2018 la Premiile SUMP, care recunosc autoritățile locale și regionale pentru excelența lor în planificarea sustenabilă a mobilității urbane.

Green Report Shop Transport ECO

Pe 19 septembrie va avea loc și cea de-a treia ediție a Zilei Europene fără persoane decedate în accidente de circulație, care are ca scop creșterea conștientizării legat de siguranța rutieră.

Săptămâna Europeană a Mobilității se desfășoară până pe 22 septembrie.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii