Comisia lansează consultări privind rețelele transnaționale de transport de CO2

in Poluare 1 April 2021 58 Views

Comisia Europeană a lansat în luna martie o consultare publică cu privire la rețelele transfrontaliere de transport de CO2, care ar putea obține acces prioritar pentru finanțari europeane, potrivit Carbon Expert.

Consultarea publică are loc în contextul în care UE intenționează să demareze primele proiecte CCS (Carbon Capture & Storage) la scară largă până la sfârșitul deceniului, în timp ce ONG-urile ecologiste urmăresc sa extinda domeniul de aplicare EU ETS si catre domeniul transportului.

În plus, viitorul pachet legislativ al Comisiei Europene privind privind energia și clima va propune „extinderea schemei de comercializare a cotelor de emisie la sectoare precum construcțiile și transportul rutier”, conform declaratiei Comisarului european pentru energie, Kadri Simson din 25.03.2021.

Includerea atât a transportului rutier, cât și a clădirilor în schema UE de plafonare și comercializare a emisiilor de gaze cu efect de seră a fost propusa de noua Comisie, chiar de la preluarea mandatului sau, în decembrie 2019.

Citeşte şi:

Europarlamentarii solicită stabilirea unui preț al carbonului pentru anumite importuri ale UE

 

Comentarii

comentarii