Comitetul Olimpic Internațional și alte organizații sportive își iau angajamentul de a lupta împotriva poluării cu plastic

in Poluare 8 June 2018 1 Views

Comitetul Olimpic Internațional (IOC) a anunțat planuri pentru a renunța la folosirea materialelor plastice de unică folosință în cadrul organizației și al evenimentelor din întreaga lume.

Comitetului i se alătură șapte organizații sportive majore și reprezentativi ai peste 20 de Comitete Olimpice Naționale care și-au luat angajamente în cadrul campaniei ONU Clean Seas pentru a atrage atenția asupra poluării oceanelor.

Printre organizațiile sportive care s-au angajat să combată problema deșeurilor de plastic se numără World Sailing, Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism, Uniunea Internațională de Triatlon, Federația Internațională de Hockey pe Gheață, World Rugby, Federația Internațională de Golf și Asociația Internațională de Surfing.

„Acesta este cel mai mare angajament făcut vreodată de instituții sportive în vederea remedierii poluării cu plastic. Angajamentul Comitetului Olimpic Internațional făcut în cadrul Clean Seas va transforma gradul de conștientizare și modul de folosire al deșeurilor de plastic în domeniul sportului. Suntem bucuroși să vedem că aceste măsuri sunt luate de atât de multe organizații sportive, precum și de sponsori.”, a declarat Erk Solheim, director executiv UN Environment.

Organizațiile sportive și-au luat următoarele angajamente în cadrul campaniei Clean Seas:

World Sailing va implementa o strategie ambițioasă de reducere a deșeurilor și de renunțare la materialele plastice de unică folosință pentru toate evenimentele sale până în 2019 și va lansa un program de educație pentru cei aproximativ 70 milioane de navigatori.

Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism va introduce măsuri pentru a reduce deșeurile de plastic generate în cadrul evenimentelor viitoare și vor încuraja federațiile să le urmeze exemplul.

Uniunea Internațională de Triatlon va lucra îndeaproape cu comitetele locale de organizare, federațiile naționale, părțile interesate și IOC pentru a crește gradul de conștientizare privind deșeurile marine.

Federația Internațională de Hockey pe Gheață ia măsuri pentru reducerea utilizării plasticului și încurajarea reciclării în sediile sale, oferind oportunități de educație în domeniul reciclării în cadrul taberelor naționale și pentru tineri.

World Rugby a luat diverse măsuri în vederea reutilizării și a reciclării și va implementa noi măsuri, concentrându-se pe reducerea deșeurilor din plastic.

Federația Internațională de Golf lucrează cu organisme guvernamentale, asociații naționale și ONG-uri pentru a încuraja o utilizare mai responsabilă a resurselor prin organizația Golf Environment (GEO).

Asociația Internațională de Surfing va alege un Partener de Sustenabilitate până la sfârșitul acestui an și va implementa un plan pentru utilizare, reutilizare și reciclare a plasticului la ISA World Championships până în 2019.

carturesti.ro

Conform unui comunicat de presă, IOC a început deja să reducă deșeurile și va încuraja utilizarea responsabilă a resurselor la evenimentele IOC, în colaborare cu furnizorii săi, până în 2020.

IOC va oferi de asemenea workshopuri și programe educaționale pentru comunitatea sportivă și este implicat în campanii de conștientizare și acțiuni de curățare a coastei în 17 națiuni din Oceana, o regiune afectată grav de deșeurile marine.

Sponsorii IOC, Coca-Cola, Dow Chemical Company și Procter & Gamble, și-au luat și ei angajamentul de a reduce deșeurile marine.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii