Comitetul Olimpic Interna╚Ťional ╚Öi alte organiza╚Ťii sportive ├«╚Öi iau angajamentul de a lupta ├«mpotriva polu─ârii cu plastic

in Poluare 8 June 2018 6 Views

Comitetul Olimpic Interna╚Ťional (IOC) a anun╚Ťat planuri pentru a renun╚Ťa la folosirea materialelor plastice de unic─â folosin╚Ť─â ├«n cadrul organiza╚Ťiei ╚Öi al evenimentelor din ├«ntreaga lume.

Comitetului i se al─âtur─â ╚Öapte organiza╚Ťii sportive majore ╚Öi reprezentativi ai peste 20 de Comitete Olimpice Na╚Ťionale care ╚Öi-au luat angajamente ├«n cadrul campaniei ONU Clean Seas pentru a atrage aten╚Ťia asupra polu─ârii oceanelor.

Printre organiza╚Ťiile sportive care s-au angajat s─â combat─â problema de╚Öeurilor de plastic se num─âr─â World Sailing, Asocia╚Ťia Interna╚Ťional─â a Federa╚Ťiilor de Atletism, Uniunea Interna╚Ťional─â de Triatlon, Federa╚Ťia Interna╚Ťional─â de Hockey pe Ghea╚Ť─â, World Rugby, Federa╚Ťia Interna╚Ťional─â de Golf ╚Öi Asocia╚Ťia Interna╚Ťional─â de Surfing.

ÔÇ×Acesta este cel mai mare angajament f─âcut vreodat─â de institu╚Ťii sportive ├«n vederea remedierii polu─ârii cu plastic. Angajamentul Comitetului Olimpic Interna╚Ťional f─âcut ├«n cadrul Clean Seas va transforma gradul de con╚Ötientizare ╚Öi modul de folosire al de╚Öeurilor de plastic ├«n domeniul sportului. Suntem bucuro╚Öi s─â vedem c─â aceste m─âsuri sunt luate de at├ót de multe organiza╚Ťii sportive, precum ╚Öi de sponsori.ÔÇŁ, a declarat Erk Solheim, director executiv UN Environment.

Organiza╚Ťiile sportive ╚Öi-au luat urm─âtoarele angajamente ├«n cadrul campaniei Clean Seas:

World Sailing va implementa o strategie ambi╚Ťioas─â de reducere a de╚Öeurilor ╚Öi de renun╚Ťare la materialele plastice de unic─â folosin╚Ť─â pentru toate evenimentele sale p├ón─â ├«n 2019 ╚Öi va lansa un program de educa╚Ťie pentru cei aproximativ 70 milioane de navigatori.

Asocia╚Ťia Interna╚Ťional─â a Federa╚Ťiilor de Atletism va introduce m─âsuri pentru a reduce de╚Öeurile de plastic generate ├«n cadrul evenimentelor viitoare ╚Öi vor ├«ncuraja federa╚Ťiile s─â le urmeze exemplul.

Uniunea Interna╚Ťional─â de Triatlon va lucra ├«ndeaproape cu comitetele locale de organizare, federa╚Ťiile na╚Ťionale, p─âr╚Ťile interesate ╚Öi IOC pentru a cre╚Öte gradul de con╚Ötientizare privind de╚Öeurile marine.

Federa╚Ťia Interna╚Ťional─â de Hockey pe Ghea╚Ť─â ia m─âsuri pentru reducerea utiliz─ârii plasticului ╚Öi ├«ncurajarea recicl─ârii ├«n sediile sale, oferind oportunit─â╚Ťi de educa╚Ťie ├«n domeniul recicl─ârii ├«n cadrul taberelor na╚Ťionale ╚Öi pentru tineri.

World Rugby a luat diverse măsuri în vederea reutilizării și a reciclării și va implementa noi măsuri, concentrându-se pe reducerea deșeurilor din plastic.

Federa╚Ťia Interna╚Ťional─â de Golf lucreaz─â cu organisme guvernamentale, asocia╚Ťii na╚Ťionale ╚Öi ONG-uri pentru a ├«ncuraja o utilizare mai responsabil─â a resurselor prin organiza╚Ťia Golf Environment (GEO).

Asocia╚Ťia Interna╚Ťional─â de Surfing va alege un Partener de Sustenabilitate p├ón─â la sf├ór╚Öitul acestui an ╚Öi va implementa un plan pentru utilizare, reutilizare ╚Öi reciclare a plasticului la ISA World Championships p├ón─â ├«n 2019.

carturesti.ro

Conform unui comunicat de presă, IOC a început deja să reducă deșeurile și va încuraja utilizarea responsabilă a resurselor la evenimentele IOC, în colaborare cu furnizorii săi, până în 2020.

IOC va oferi de asemenea workshopuri ╚Öi programe educa╚Ťionale pentru comunitatea sportiv─â ╚Öi este implicat ├«n campanii de con╚Ötientizare ╚Öi ac╚Ťiuni de cur─â╚Ťare a coastei ├«n 17 na╚Ťiuni din Oceana, o regiune afectat─â grav de de╚Öeurile marine.

Sponsorii IOC, Coca-Cola, Dow Chemical Company și Procter & Gamble, și-au luat și ei angajamentul de a reduce deșeurile marine.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Bra╚Öov ╚Öi a terminat Facultatea de Jurnalism ╚Öi ╚śtiin╚Ťele Comunic─ârii. Scrie, face fotografii pe film ╚Öi viseaz─â la o lume ├«n care omul ├«╚Öi re├«ntoarce sufletul c─âtre natur─â.

Comentarii

comentarii