Compania Bergenbier va planta 50.000 de brazi

in Biodiversitate, Business, Companii, CSR 9 April 2019 221 Views

Producătorul autohton de bere Bergenbier va planta în acest an 50.000 de brazi în trei zone montane din România alături de Asociaţia EcoAssist.

Vor fi re├«mp─âdurite aproximativ 10 hectare de teren montan din jude╚Ťele Hunedoara, Alba ╚Öi Prahova. Plant─ârile din cadrul celei de-a doua edi╚Ťii a campaniei ÔÇŁTe r─âcore╚Öti ╚Öi re├«mp─âdure╚Öti!ÔÇŁ vor dubla num─ârul de puie╚Ťi planta╚Ťi, la 100.000 de conifere.

“Plantarea a ├«nc─â 50.000 de brazi este rezultatul sus╚Ťinerii primite de la consumatorii no╚Ötri, care contribuie astfel la re├«mp─âdurire printr-un gest simplu, savur├ónd BergenbierÔÇŁ, a declarat Mihaela Mocanu, Brand Manager Bergenbier.

├Änc─â de la ├«nceputul campaniei, Bergenbier ╚Öi-a invitat consumatorii s─â sus╚Ťin─â demersul aleg├ónd s─â consume Bergenbier ╚Öi i-a ├«ncurajat s─â dea nume brazilor ce urmeaz─â a fi planta╚Ťi. Acum, ace┼čtia se pot ├«nscrie ca voluntari ├«n Echipa Na╚Ťional─â de R─âcorire pentru a participa la plantare prin intermediul platformei companiei.

“Ne bucur─âm c─â datorit─â acestui proiect consumatorii Bergenbier au devenit plantatori de fapte bune. Le mul╚Ťumim pentru c─â ne ajut─â s─â red─âm echilibrul natural de care fauna are nevoie unor zone care au suferit. Prin implicarea noastr─â pe termen lung ne asigur─âm c─â ace╚Öti puie╚Ťi se vor dezvolta s─ân─âtos”, a declarat Marin Toma, pre╚Öedinte al Asocia╚Ťiei EcoAssist – ÔÇŁPlant─âm fapte bune ├«n Rom├óniaÔÇŁ.

Startul plant─ârilor a fost dat ├«n jude╚Ťul Prahova, pe 6 aprilie 2019, ├«n apropierea localit─â╚Ťii T─âtaru, unde au participat peste 300 de voluntari. Plantarea tuturor celor 50.000 de brazi ├«n cele trei zone va continua pe parcursul lunii aprilie, urm├ónd s─â fie finalizat─â la ├«nceputul lunii mai.

Pentru protejarea zonelor plantate, Bergenbier se implic─â ├«n urm─âtorii trei ani ├«n toate etapele ce au leg─âtur─â cu men╚Ťinerea ╚Öi ├«ngrijirea zonelor re├«mp─âdurite. Primii 50.000 de brazi planta╚Ťi ├«n 2018 sunt ├«n perioada de mentenan╚Ť─â a culturii forestiere, pentru a se asigura sustenabilitatea p─âdurilor proasp─ât formate. ├Än cazul ├«n care exist─â puie╚Ťi care nu se prind, ei sunt ├«nlocui╚Ťi cu noi puie╚Ťi, pentru a men╚Ťine constant num─ârul plantat ini╚Ťial.

“Plant─âm fapte bune ├«n Rom├óniaÔÇŁ este o ini┼úiativ─â na┼úional─â de ├«mp─âdurire bazat─â pe voluntariat, care a pornit la drum ├«n 2011.

Până în prezent, 32.300 voluntari au plantat și îngrijit 660.000 copacii pe un total de peste 206 hectare de terenuri publice neproductive în 21 de judeţe.

Comentarii

comentarii