Companiile de IT promoveaza tehnologia curata

in Business 29 October 2007 104 Views

Microsoft si Wal-Mart si-au prezentat in cadrul Forumului Cleantech de la Toronto, Canada, noile proiecte cu privire la tehnologiile curate si au explicat modul in care alte companii pot implementa astfel de tehnologii, informeaza GreenBiz.

Directorul Departamentului pentru Dezvoltare din cadrul companiei Microsoft, Rob Bernard, a spus ca printre aceste proiecte se afla si cel mai recent sistem de operare pentru Windows. Sistemul Vista asigura un control mult mai bun al eficientei energetice si o economisire substantiala a costurilor.

Prin acest proiect, Microsoft vrea sa creasca transparenta solutiilor de implementare a tehnologiilor curate, in randul furnizorilor independenti de software, si sa promoveze printre studentii din domeniu necesitatea crearii unui software "verde" care sa salveze lumea.

La Forumul din Toronto, reprezentantii Wal-Mart si-au dezvaluit si ei proiectul realizat in parteneriat cu Grupul Cleantech, organizatorii Forumului Cleantech. Zero deseuri si 100% energie regenerabila: acestea sunt tintele Wal-Mart. Pentru a le indeplini, compania va lansa un site prin care isi va uni fortele cu alti investitori care vor sa sprijine aceste obiective.

Aceasta stire a fost preluata cu acordul GreenBiz

Foto: mobilepedia.eu

Comentarii

comentarii