Companiile din Edinburgh ar putea fi taxate dacă lasă angajații să parcheze lângă clădirea unde lucrează

in Poluare, Transport 17 August 2018 47 Views

Companiile din Edinburgh ar putea fi taxate pentru a-și lăsa angajații să parcheze în apropierea birourilor, ca parte a campaniei primăriei orașului de a reduce poluarea aerului în Edinburgh, anunță BBC. Comitetul de Transport și Mediu al Consiliului municipal din Edinburgh a fost de acord să întocmească un raport privind crearea unei taxe de parcare la locul de muncă.

Raportul va include argumentul și rațiunea pentru introducerea unei scheme de taxare, însă conservatorii s-au opus planului și au solicitat un raport echilibrat privind părțile pozitice și negative ale taxei.

Lesleey Macinns, consilierul Consiliului pentru Transport și Mediu al orașului Edinburgh, a declarat: “Suntem încă într-o fază incipientă și pașii următori vor implica stabilirea unui argument și raționament pentru introducerea unei taxe de parcare la locul de muncă pentru a căuta modificările legislative necesare de la guvernul scoțian să introducă o astfel de măsură”.

Nottingham a fost primul oraș din Regatul Unit care a introdus o taxă în 2010, iar administrația SNP-Muncă din Edinburgh dorește să îl urmeze.

În Nottingham, întreprinderile plătesc 402 de lire sterline pe an pentru fiecare spațiu, iar banii se îndreaptă către un fond cu ajutorul căruia se aduc îmbunătățiri ale transportului, inclusiv extinderea rețelei de tramvai a orașului.

Unii angajatori pot alege să recupereze costul taxei de la angajații lor.

Schema ar urma să urmeze exemplul stabilit în Nottingham, unde toate organizațiile și spațiile cu mai mult de 10 locuri de parcare sunt pasibile pentru plata taxei.

Consiliul ar avea nevoie de permisiunea de a introduce taxa de la guvernul scoțian.

”Suntem încrezători că introducerea unei taxe de parcare la locul de muncă ar aduce multe beneficii – reducerea numărului de deplasări efectuate în oraș și, la rândul său, reducerea congestiei, îmbunătățirea calității aerului și încurajarea călătoriei active în rândul tuturor celor care lucrează aici. Acest lucru ar fi foarte mult o parte din ambițiile noastre mai largi de a transforma modul în care folosim centrul orașului, inclusiv introducerea unei zone cu emisii scăzute și propuneri de transformare a centrului orașului”, a mai spus Lesleey Macinns.

Autoritățile estimează ca taxa va strânge circa 9 milioane de lire sterline pe an care vor fi investiți pentru îmbunătățirea rețelei de transport din Edinburgh, dar ofițerii consiliilor au declarat că venitul anual generat ar putea fi de până la 15 milioane de lire sterline.

Comentarii

comentarii