Companiile din Edinburgh ar putea fi taxate dac─â las─â angaja╚Ťii s─â parcheze l├óng─â cl─âdirea unde lucreaz─â

in Poluare, Transport 17 August 2018 33 Views

Companiile din Edinburgh ar putea fi taxate pentru a-╚Öi l─âsa angaja╚Ťii s─â parcheze ├«n apropierea birourilor, ca parte a campaniei prim─âriei ora╚Öului de a reduce poluarea aerului ├«n Edinburgh, anun╚Ť─â BBC.┬áComitetul de Transport ╚Öi Mediu al Consiliului municipal din Edinburgh a fost de acord s─â ├«ntocmeasc─â un raport privind crearea unei taxe de parcare la locul de munc─â.

Raportul va include┬áargumentul ╚Öi ra╚Ťiunea pentru introducerea unei scheme de taxare, ├«ns─â conservatorii s-au opus planului ╚Öi au solicitat un raport echilibrat privind p─âr╚Ťile pozitice ╚Öi negative ale taxei.

Lesleey Macinns, consilierul Consiliului pentru Transport ╚Öi Mediu al ora╚Öului Edinburgh, a declarat: “Suntem ├«nc─â ├«ntr-o faz─â incipient─â ╚Öi pa╚Öii urm─âtori vor implica stabilirea unui argument ╚Öi ra╚Ťionament pentru introducerea unei taxe de parcare la locul de munc─â pentru a c─âuta modific─ârile legislative necesare de la guvernul sco╚Ťian s─â introduc─â o astfel de m─âsur─âÔÇŁ.

Nottingham a fost primul ora╚Ö din Regatul Unit care a introdus o tax─â ├«n 2010, iar administra╚Ťia SNP-Munc─â din Edinburgh dore╚Öte s─â ├«l urmeze.

├Än Nottingham, ├«ntreprinderile pl─âtesc 402 de lire sterline pe an pentru fiecare spa╚Ťiu, iar banii se ├«ndreapt─â c─âtre un fond cu ajutorul c─âruia se aduc ├«mbun─ât─â╚Ťiri ale transportului, inclusiv extinderea re╚Ťelei de tramvai a ora╚Öului.

Unii angajatori pot alege s─â recupereze costul taxei de la angaja╚Ťii lor.

Schema ar urma s─â urmeze exemplul stabilit ├«n Nottingham, unde toate organiza╚Ťiile ╚Öi spa╚Ťiile cu mai mult de 10 locuri de parcare sunt pasibile pentru plata taxei.

Consiliul ar avea nevoie de permisiunea de a introduce taxa de la guvernul sco╚Ťian.

ÔÇŁSuntem ├«ncrez─âtori c─â introducerea unei taxe de parcare la locul de munc─â ar aduce multe beneficii – reducerea num─ârului de deplas─âri efectuate ├«n ora╚Ö ╚Öi, la r├óndul s─âu, reducerea congestiei, ├«mbun─ât─â╚Ťirea calit─â╚Ťii aerului ╚Öi ├«ncurajarea c─âl─âtoriei active ├«n r├óndul tuturor celor care lucreaz─â aici. Acest lucru ar fi foarte mult o parte din ambi╚Ťiile noastre mai largi de a transforma modul ├«n care folosim centrul ora╚Öului, inclusiv introducerea unei zone cu emisii sc─âzute ╚Öi propuneri de transformare a centrului ora╚Öului”, a mai spus┬áLesleey Macinns.

Autorit─â╚Ťile estimeaz─â ca taxa va str├ónge circa 9 milioane de lire sterline pe an care vor fi investi╚Ťi pentru ├«mbun─ât─â╚Ťirea re╚Ťelei de transport din Edinburgh, dar ofi╚Ťerii consiliilor au declarat c─â venitul anual generat ar putea fi de p├ón─â la 15 milioane de lire sterline.

Comentarii

comentarii