Companiile implică angajații în accelerarea reducerii emisiilor de CO2

Saint-Gobain lansează un fond intern de carbon pentru implicarea angajaților în atingerea neutralității carbonului până în 2050 şi contribuția acestora la atingerea obiectivului grupului cu privire la reducerea emisiilor de CO2 până în 2030. Implementat mai întâi într-o regiune pilot, Europa de Nord, acesta vizează accelerarea reducerii emisiilor de CO2 non-industriale prin acțiunile cotidiene ale angajaților și investiții la punctele de lucru.

Imagine de CapeCom de la Pixabay

Domeniile acoperite de aceste investiții sunt în principal legate de mobilitatea durabilă a angajaților, energiile regenerabile și îmbunătățirea bunăstării și a eficienței energetice în amplasamentele Saint-Gobain.

Acest fond are la bază prețul intern al carbonului fixat de Grup pentru investiții, majorat recent la un echivalent de 50 euro/tonă de CO2, și convertește o parte din emisiile de CO2 în bani pentru a finanța proiecte care au ca scop reducerea amprentei de carbon a Grupului, creând astfel un cerc virtuos. Proiectele, propuse și selectate de angajați, vizează punctele de lucru unde aceştia își desfășoară activitatea.

Înființarea fondului de carbon face parte din eforturile Saint-Gobain de a reduce emisiile directe din surse pe care rupul le deține și controlează direct și emisii indirecte din producția de energie cumpărată și consumată cu 33% și cele toate celelalte emisii indirecte care apar în lanțul valoric cu 16% până în 2030. Acest fond completează cheltuielile de capital multianuale finanțate de Grup în acest domeniu. Până în 2030, Saint-Gobain va aloca anual un buget pentru investiții în domeniul cercetării și dezvoltării de aproximativ 100 de milioane euro pentru a reduce emisiile industriale de CO2.

spot_img

Ultimele știri