Competiție de clipuri video despre mediul înconjurător, organizată de Sony

in Biodiversitate 27 July 2016 771 Views

Sony Pictures Television Networks va premia clipuri video care arată cum am putea transforma Planeta într-un loc mai bun. Cei interesați își pot înscrie creațiile în concurs în perioada 1 – 28 august 2016.

clipuri video despre mediul înconjurător

Competiția va avea loc în pregătirea festivalului de mediu înconjurător „Imaginează-ți asta!”, organizat de Sony în această toamnă. În cadrul festivității de premiere, care va avea loc la Hollywood, vor fi desemnate cele mai bune materiale video. Creatorii lor pot câștiga marele pemiu, în valoare de 5.000 de dolari, dar și produse Sony.

Clipurile trebuie să aibă o durată de minimum 30 de secunde și maximum 7 minute și pot fi orice format video.

Selecția celor mai bune clipuri video despre mediul înconjurător

Printre temele care pot fi abordate, organizatorii au menționat: obiceiuri care pot duce la o lume mai echilibrată și mai sănătoasă pentru generațiile viitoare, salvarea pădurilor, curățarea spațiilor verzi, economisirea resurselor, salvarea animalelor pe cale de dispariție sau orice alt subiect de mediu.

În jurizare, vor conta calitatea și puterea de a spune o poveste video coerentă și interesantă. În România, lucrările vor fi evaluate de Daniel Mitulescu – producător de film și manager cultural, Ramona Cordoș și Codin Sebastian PopCreative Monkeyz, WWF România, TVmania și Cristi Mărculescu – selecționer TIFF.

Cum pot participa și cum vor fi premiați românii

Pentru înscriere, participanții din România trebuie să acceseze site-ul AXN.ro, la adresa www.axn.ro/imagineazatiasta. Aici, pot trimite una sau mai multe lucrări, cu mențiunea că pot obține premiu doar pentru una dintre acestea.

La etapa locală, românii vor câștiga o cameră video Sony 4K AXP33, două GoPro Hero4 și 3 încărcătoare Ginkgo Solar. Câștigătorul locului întâi va fi și reprezentatul României pentru etapa regională – Europa Centrală și de Est. În această a doua fază, reprezentantul va concura alături de câștigătorii Poloniei și Ungariei. Un juriu regional, format din experți AXN, va decide care dintre cele trei lucrări ale regiunii va reprezenta CEE în etapa finală, la Hollywood.

Marele premiu constă în 5.000 de dolari și un pachet de electronice Sony 4K, care include un televizor 4K de 55 inchi și o cameră foto mirrorless Alpha a6300.

Comentarii

comentarii